- Iskali ste:
-drobtine x
sir x
fižol x
smetana x
-vino x
Piščančje chimichangas
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo. Meso narežemo na majhne koščke. Papriko in paradižnike operemo in narežemo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga lepo opečemo. Nato...
Mehiška pojedina
Ostale jedi - www.kulinarika.netPriprava tortilj: V posodo damo moko, margarino in vodo ter vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo homogeno maso. Če je presuha, dodamo vodo. Pustimo počivati 30 minut. Nato testo še...
Moja zelenjavna lazanja
Glavne jedi - www.kulinarika.netParadižnike operemo, olupimo in jim odstranimo seme ter jih narežemo. Korenček olupimo in ga nastrgamo. Por operemo in narežemo na kolute. Stročji fižol in grah odmrznemo. Stebelno...
Zelenjava z bešamelom
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe je zelenjava sveža, jo najprej do polovice skuhamo, najbolje na pari. Pred tem cvetačo in brokoli razdelimo na cvetke, korenček, bučke in fižol pa narežemo na koščke. Maslo ali olje...
Stročji fižol - plemeniti
Glavne jedi - www.kulinarika.netOčiščen fižol skuhamo v soljeni vodi. Toplega pomešamo s kislo smetano, naložimo na krožnik, čez pa nadrobimo ali narežemo sir.
Popečeni kaneloni
Testo za lazanjo skuhamo v slanem kropu (približno 5 minut) in ga polagamo na kuhinjsko krpo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, zrezano na čim manjše kockice, česen, poper in...
Tunine quesadille
Ostale jedi - www.kulinarika.netZačnemo z eno tortiljo, ki jo položimo na zelo rahlo pomaščen pekač. Najprej jo premažemo s fižolom, ki ga prekrijemo z naribanim cheddarjem ali nacho sirom. Na to potem razporedimo...
Tortilja po mehiško
Ostale jedi - www.kulinarika.netV ponev damo olje in posodo na ogenj. Ko zacvrči, dodamo sesekljano čebulo in česen. Prepražimo, da česen in čebula posteklenita. Dodamo mleto meso in pražimo, da se meso pokuha in...
Solata a-la bomba
Najprej umijemo paradižnike, jih damo cele v skledo, dodamo oprano konzervirano zelenjavo (koruzo, fižol), na manjše koščke narežemo papriko in čebulo, vse posolimo, prelijemo z oljem,...
Želim te še
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju in česnu dušimo na pol skuhan stročji fižol, solimo, popramo. Pustimo, da se ohladi. V slanem kropu skuhamo testenine na pol. Dobro odcedimo in oplaknemo. V pomaščen pekač zložimo...