Sladoledna rolada z višnjami
Jajca ločimo, naredimo sneg iz beljakov in dodamo polovico sladkorja, drugo polovico stepemo z rumenjaki. V sneg penasto zmešamo stepene rumenjake in moko ter pečemo 5 minut na 200...
beljakova rolada z jagodovim sladoledom
priprava Plitev pekač (30 x 25 centimetrov) obložimo s peki papirjem, ki naj sega čez rob pekača. Penasto testo. Beljake stepemo v ne preveč čvrst beljakov sneg. Med nadaljnjim stepanjem...
flambirane banane s pomarančnim sladoledom
predpriprava Banane, ki naj ne bodo prezrele, olupimo, prebodemo z vilicami in oblijemo z rumom. Mariniramo jih 30 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. priprava V teflonski ponvi segrejemo...
beljakova rolada z malinovim sladoledom
priprava Plitev pekač (30 x 25 centimetrov) obložimo s peki papirjem, ki naj sega čez rob pekača. Penasto testo. Beljake stepemo v ne preveč čvrst beljakov sneg. Med nadaljnjim stepanjem...
marinirane breskve s pomarančnim sladoledom
priprava Breskve olupimo (gl. nasveti), razpolovimo, razkoščičimo in zrežemo na drobne kockice, ki jih stresemo v manjšo skledo. Breskve prelijemo z vinom in potresemo s sladkorjem,...
kokosove palačinke z bananami
predpriprava Žvrkljano testo. Maslo pristavimo in počasi stopimo. Gladko razžvrkljamo moko, sladkor (gl. opombe), jajci, kokosovo mleko, stopljeno maslo, vanilijev sladkor, pecilni...
palačinke z vročim jagodičevjem
predpriprava Pripravimo žvrkljano testo za palačinke, ki naj počiva 60 minut. priprava Zamrznjeno jagodičevje potresemo s sladkorjem, potem pa ga za 2 minuti postavimo v mikrovalovno...
ledena kava z jabolčnim žganjem
priprava Skuhamo (ne premočno) ekspresno kavo (gl. nadomestek), ki jo odstavimo in dobro ohladimo. Sladko smetano čvrsto stepemo. serviranje Na dno steklenih kozarcev položimo po 3...
Sladkorne jagode z jagodnim sladoledom in sladko smetano
Jagode operemo in narežemo, dodamo še gozdne jagode ter jih potresemo s sladkorjem. Pustimo počivati vsaj eno uro. Ta čas stepemo sladko smetano in jo postavimo v hladilnik. Na krožnike...
Špikov vrh
Naredimo biskvit, polovici biskvita dodamo eno žlico čokoladnega prahu ali kakav. Na pekač damo peki papir in vlijemo vanj najprej svetel in nato temen biskvit (zato, da je biskvit...