Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Biskvit v listnatem testu
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto mešamo. Beljake stepemo v sneg, jih dodamo jajčni masi, dodamo mlete orehe, naribano čokolado in rum. Narahlo premešamo, testo tanko...
Griloške
Sladkor spražimo, da bo svetlo rumene barve. Dodamo margarino ali maslo in smetano in kuhamo cca. 20 minut, da se sladkor stopi. Na koncu dodamo grobo zmlete orehe. Polijemo po oblatih...
Orehova torta s karamelno kremo
Okrogel model premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trd sneg ob počasnem dodajanju sladkorja. Previdno vmešamo moko in orehe. Pečemo na 180 stopinj kakih 30 minut....
Orehovi rogljički (brez jajc in mleka)
V moki zdrobimo maslo, dodamo vse suhe sestavine in jih med seboj premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo testo. Takoj oblikujemo klobaso, jo narežemo na centimetrske kolobarčke in oblikujemo...
Rozen torta - malo drugače
Oblati: vse sestavine zgnetemo in razdelimo na 8 delov. Te dele razvaljamo na velikost pekača, na katerem jih bomo popekli. Vsak oblat pečemo le par minut - da rahlo porumeni. Pečemo...
Berlinske rezine z orehi
Sestavine za spodnje testo pripravimo kot testo za pito. Razvaljamo ga po srednje velikem pekaču. Nato ga namažemo z nadevom in na nadev dodamo biskvitno testo. Pecivo damo v ogreto...
Napolitanke s figami in orehi
Fige zmeljemo v mlinčku za meso. Mleko damo kuhati in ko zavre, dodamo sladkor ter ga kuhamo na najmanjšem ognju, dokler ne porjavi (prbl. 2 uri). Dodamo fige in kuhamo še 5 minut,...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Krepčilne rezine
1. Vse sestavine zmešamo po vrsti, kot so navedene. 2. Zlijemo jih na pekač (višji, večji), ki smo ga prej namazali z margarino in potresli z moko. V testo lahko na vrh zapičimo še...