Aljaževi korenčkovi piškoti
V multipraktiku ali drugem ustreznem strojčku drobno sesekljamo korenje. Dodamo moko z vinskim kamnom in ostale sestavine ter vse skupaj na hitro ugnetemo. Testo razvaljamo na 1/2 cm...
Sadno - jogurtova krema
Malinov jogurt stepemo z želatino po navodilih in damo v hladilnik za pol ure. Med tem stepemo smetano z malinovim sirupom. Če damo skuto, lahko sirup izpustimo. Nato jogurt in smetano...
Preprosta jagodna torta
Biskvitne piškote damo v vrečko in jih z valjarjem zdrobimo v fine drobtine. Drobtine zgnetemo z malinovim sirupom in zmehčanim maslom ali margarino. Zmes damo na dno tortnega modela...
Pita z jagodami
Testo: moko in maščobo zdrobimo v enakomerno zmes. Dodamo ostale sestavine in toliko vina (ki daje piti izvrsten okus) ali tekočine, da lahko zamesimo testo. Testo naj počiva na hladnem...
Totalno polnozrnat kruhek
Vse sestavine v naslednjem zaporedju dodamo v posodo za peko v kruhomatu: najprej vodo, nato obe (ali več) vrsti moke, semena, sol, sladkor in nazadnje potresemo kvas. Uporaba kruhomata...
Kostanjeva "torta"
Kostanj skuhamo - približno 45 - 50 minut. Ko je kuhan, ga olupimo (tudi rjavo lupinico - to je najbolj zapleten del tega recepta). Ko smo končali, kostanj zmeljemo, da bo masa skoraj...
Torta za Nino
Biskvit: čokolado stopimo nad paro in jo pustimo, da se malo ohladi. Maslo (sobne temperature) in sladkor kremasto zmešamo. Rumenjake dodajamo enega po enega med mešanjem. Počasi vmešamo...
Čokoladna granola s kokosom in mandeljni
Pečico segrejemo na 175 stopinj. V posodi za mešanje dobro zmešamo prve 3 sestavine in postavimo na stran. V lončku segrejemo maslo in javorjev sirup ter posolimo. Nekaj sirupa zlijemo...
kocke z oreški in rozinami
predpriprava Krhko testo. V skledi na hitro ugnetemo gladko testo iz presejane moke (gl. okvirček), 100 gramov na koščke zrezane margarine, tretjine rjavega sladkorja in jajca. Oblikujemo...
Fondant - tičino ali tičina masa originalno ticino oz. ticina masa
Vrečko želatine stresemo v 50 ml hladne vode, da nabrekne. V večjo, globjo posodo presejemo sladkor v prahu. Fruktozo in 20 ml vode zmešamo in zavremo, ter kuhamo pol minutke, odstavimo...