Orehova torta iz ajdove moke
Zmešamo rumenjake s sladkorjem, narahlo vmešamo beljake in moko (kot za rolado). Pečemo na peki papirju, ohlajeno prerežemo in namažemo z nadevom, po vrhu pa polijemo še preliv.
Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...
Kokosova klobasa
Vse sestavine zmešamo, oblikujemo klobaso, jo povaljamo v kokosovi moki, zavijemo v alu - papir in postavimo v zamrzovalnik.
Hitra potica
Najprej naredimo nadev: v posodi zmešamo orehe, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo mleko, rum in sneg beljakov ter narahlo, a temeljito premešamo. Nato zamesimo testo: v posodi zmešamo...
Orehove košarice
Vse sestavine za testo zgnetemo, da nastane gladko testo in pustimo počivati pol ure. Za nadev zmešamo orehe, sladkor, vanilijev sladkor, rum, limono, na koncu dodamo sneg beljakov....
Slastno pecivo s slivami
V posodo damo sestavine za testo katerega dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo damo približno za pol ure v hladilnik, da se še malo strdi. Nato slive umijemo, jim odstranimo...
Kajmak baklava
Pekač (v velikosti pečice) izdatno namažemo z oljem. Vanj položimo dva lista testa, kremo, list testa, orehe, list testa, kremo, list testa, orehe. Tako po občutku razdelimo sestavine,...
Figova torta
Stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor v penasto zmes, posebej stepemo beljake. Rumenjakovi zmesi dodamo olje in mleko, nato moko s pecilnim praškom, orehe in na koncu rahlo...
Potičina polsestra
Biskvit: rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Posebej zmešamo rumenjake, sladkor ter vanilin sladkor. Med moko vmešamo pecilni prašek, nato v stepene rumenjake izmenično...
Farovške Mimike štrudl
Skuto pretlačimo, če je domača, ji gotovo ne bo potrebno dodajati kisle smetane, če pa je pusta, jo vendarle dodamo. Rumenjake, sladkor in maslo penasto umešamo, dodamo vanilin sladkor,...