Gratovnek
Kruh narežemo na kocke (cm krat cm). V ponvi segrejemo olivno olje. Na njem najprej popečemo kruh. Nato ugasnemo plin, takoj za tem posujemo sir in začimbe po kruhu, da zacvrči. Nato...
Paradižnikov namaz
Paradižnik narežemo na kose, ki jih nato zmeljemo v multipraktiku. Dodamo origano (po okusu) in baziliko (po okusu), strt česen in zelo na drobno sesekljano čebulo. Vse skupaj dobro...
Pelati po moje
Česen nasekljamo in popražimo na olju. Ko dobi lepo barvo, dodamo pelate in začimbe. Pripravljeno je za na pico.
Omaka z melancani
Priprava: Melancan olupimo in ga narežemo na 1cm velike kocke. Narezane konce damo v cedilo in počakamo, da melancan spusti vodo (15min). Med tem časom pripravimo ostale sestavine....
Pesto Genovese
Na deski drobno sesekljamo česen in pinjole, dodamo še liste bazilike in drobno sesekljamo. Vse skupaj damo v terilnik, solimo, dodamo nariban sir in ščepec rdeče paprike ter stremo...
Dolce far niente – Špageti s paradižnikom iz pečice
• Pečico segrejemo na 230 stopinj in zavremo lonec vode za špagete. Šalotko narežemo na tanke lističe, paradižnik pa na centimetrske krogce. • Z olivnim oljem premažemo ognjevarno posodo...
Zloženka s svežim kozjim sirom in izbrano zelenjavo
Pečen paradižnik pripravimo tako, da gaoperemo, mu izrežemo pecelj ter na vrhnji strani zarežemo križ z nožem. Tako pripravljen paradižnik potopimo v vrelo vodo za minuto ali dve. Pri...
Fižolova solata s tuno
Odcedite fižol in zelo na tanko narežite čebulo in peteršilj. Naredite preliv iz limoninega soka, 1 žlice vode, olivnega olja, gorčice, zelišč, popra in soli. Umešanemu prelivu dodajte...
Morski pes v foliji
Iz aluminijaste folije oblikujemo posodice, v katere nalijemo malo vina, olivno olje, balzamični kis, dodamo začinjeno ribo (s soljo, poprom in lističi rožmarina), blanširano in na...
Zeleni beluši v solati po mediteransko
Papriko spečemo in olupimo, očistimo semenja in narežemo na majhne ploščice. Paradižnik olupimo (paradižnik na vrhu zarežemo, prevremo v vodi in takoj ohladimo ter olupimo), odstranimo...