Aromatična telečja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju skupaj stremo črni poper, koriandrovo seme in sol. Ingver naribamo, česen stremo s plosko stranjo noža in ga drobno sesekljamo, limono operemo in naribamo rumeni del lupine....
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Rižota s škampi in cukinijem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSegrejemo polovico masla in olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na malem ognju kuhamo, dokler ne postane prozorno (ne sme porumeneti, cca. 10 minut, zadevi se reče sofrito...
Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Osso buco
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo, korenček in stebelno zeleno narežemo na kockice. Rezine bočnika povežemo s kuhinjsko vrvico, da med peko in kuhanjem ohranijo obliko (vendar to ni...
marinirane sardele na žaru
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Sardelam odstranimo glave, potem pa jih temeljito očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo...
brodet z ribami, sipami, škampi in klapavicami
predpriprava Ribe očistimo; glave odrežemo. Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo ribje glave, jušno zelenjavo in približno liter hladne vode. Zavremo in počasi...
brodet po sicilijansko
predpriprava Školjke temeljito očistimo. Ribje fileje natančno očistimo. priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Koriandrovo in koromačevo seme drobno zmeljemo ali stremo v terilniku....
dušen osličev file na zelenjavi
predpriprava Osličeve fileje temeljito očistimo, splaknemo pod hladno kuhinjsko prho in dobro obrišemo. Pokapljamo jih z limoninim sokom ter začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom....
Artičoke s pinjolami
Predjedi - web-kulinarika.sičetrtinke artičok pet minut blanširamo v slanem kropu in jih pustimo odcediti. V globoki ponvi razgrejemo olivno olje, pridamo slanino in jo popečemo, da iztopi maščoba. Pridamo čebulo...