Sangrija kelnarjev
Napitki - www.kulinarika.netSadje narežemo na majhne kose in jih damo v skledo. Sladkor stopimo v vroči vodi. Vode damo ravno toliko, da se sladkor stopi. V stopljen sladkor dodamo gin (ali vodko) in breskov liker....
Liker za ženske
Vse sestavine razen ruma kuhamo 20 minut. Ko se ohladi, vmešamo rum. Liker nalijemo v tople steklenice ter zapremo s plutovinastim zamaškom. "Spijemo" naslednji dan...
breskova bovla
priprava Breskve očistimo, olupimo, razpolovimo, izkoščičimo, zrežemo na krhlje in stresemo v skledo ali v posodo za bovlo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu, pokrijemo in za 2 uri...
breskve v rdečem vinu z vinskim šodojem
predpriprava Breskve operemo, razpolovimo in razkoščičimo. priprava Polovice breskev zložimo v plitvo posodo. Potresemo jih s sladkorjem, zalijemo z vinom, odišavimo s cimetom in janeževo...
jabolčni desert s skuto
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo belo vino, pol litra vode, limonin sok, 100 gramov sladkorja in 3 žlice pomarančnega likerja. Jabolka olupimo, razpolovimo in izpeškamo....
solata s karameliziranim južnim sadjem
predpriprava Papajo razpolovimo, razpeškamo, olupimo in zrežemo na debelejše palčke. Melono pripravimo kakor papajo. Ananas olupimo, nato ga razpolovimo, izrežemo trd stržen, potem...
jagodna bovla
priprava Jagode očistimo. V stekleno posodo za bovlo nalijemo hladno belo vino. Dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor stopi. V posodo dodamo očiščene jagode, jagodni liker...
Višnjeva omaka
Izkoščičene višnje, sladkor, vodo in vino zavremo in 10 minut kuhamo na šibkem ognju. Nato omako pretlačimo in zgostimo s praškom za puding, ki smo ga najprej zmešali z jušno žlico...
Govedina po burgundsko
Goveje meso razrežemo na kocke ter ga nekaj ur mariniramo s Porto vinom, konjakom in začimbami (timijan, lovor, česen, celi poper). Panceto narežemo na kocke. V kozici na olju prepražimo...
Bučni napitek za noč čarovnic
Napitki - www.kulinarika.netBučo izvotlimo. Pol kilograma bučnega mesa zrežemo na koščke. Pomaranče zrežemo na majhne koščke. Vse začimbe zmešamo, dodamo liker in vino in za dve uri postavimo na hladno. Preden...