Sancocho
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netRazkosanega piščanca skuhamo v loncu, dodamo jam ali krompir, koruzo narežemo na kolobarje (2 - 3 iz enega storža). Dodamo sol, poper, nasekljan koriander ali zmleta semena. Kuhamo...
Pirjan
Glavne jedi - www.kulinarika.netV namaščen pekač najprej natresemo riž. Nato posujemo sesekljano čebulo in česen. Krompir narežemo na tanke rezinice. Polovico ga naložimo na riž in čebulo. Nanj nato položimo malo...
Malteški zajec
Glavne jedi - www.kulinarika.netZajca oz. piščanca razkosamo. Narežemo paradižnika, čebulo in česen. Na olju prepražimo čebulo in česen, ko je čebula zlato - rumena, dodamo paradižnik ter dodamo vse začimbe, saj chilly...
Mrzel piščanec nadevan s francosko solato
Glavne jedi - www.kulinarika.netSol stresemo v pekač in nanjo položimo piščanca. Pečemo na 175 stopinjah od ene ure do ure in pol (odvisno od velikosti piščanca). Lahko uporabimo tudi piščanca, že začinjenega in pakiranega...
Piščančja obara na hitro
Predpriprava: meso pečenega piščanca, čebulo, korenje, brokoli in krompir narežemo na zelo majhne koščke. Česen in gomolj zelene sesekljamo. Priprava: meso in čebulo na hitro malo prepražimo...
Kljukuša s piščancem
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Čebulo in česen drobno sesekljamo. 2. Piščančje meso mariniramo v čebuli, česnu in ostalih začimbah pol ure (ali več). 3. Naredimo testo, ki je nekoliko bolj gosto kot testo za palačinke....
Waterzooi
Enolončnice - www.kulinarika.net1. Čebulo in česen drobno sesekljamo, ostalo zelenjavo pa narežemo na trakove, gobe na rezine. Piščanca razkosamo, kožo pa pustimo. 2. Čebulo na maščobi popražimo, da postekleni, nato...
Kosilo iz konvekcijske pečice
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso začinimo. Po želji lahko vzamemo tudi že pripravljeno začimbo za piščanca. Začinjeno meso položimo na krožnik in pokapljamo z žlico olja. Krompir olupimo in ga narežemo na 0,5...
Piščanec v omaki s krompirjem
Za otroke - www.kulinarika.netKrompir olupimo in ga narežemo na majhne delčke, da se hitreje skuha. Skuhamo ga v slani vodi. V posodi stopimo maslo in na njem prepražimo na majhne koščke narezanega piščanca, dolijemo...
Njoki na počitnicah
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir damo kuhati v kosu in ko je skoraj kuhan, ga odstavimo, ohladimo, olupimo in narežemo na kose. V mleko ubijemo jajca in jih razžvrkljamo. Dodamo kislo smetano, parmezan, sol...