Hrustljav piščanec z jabolki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca očistimo, solimo, natremo s česnom in potresemo z začimbo Kotany (po želji). Piščanca povežemo z vrvico: noge skupaj, peruti ob prsa. Pekač namastimo z olivnim oljem, dodamo...
Piščanec s šunko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščanca razkosamo, kose oplaknemo z vodo, dobro osušimo ter povaljamo v moki. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, korenje operemo in naribamo. Šunko narežemo na trakove, zelenjavno...
Piščančja juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comPiščanca razrežemo na kose. Korenje, stebli zelene, čebulo, por in zelje operemo in narežemo. Česen olupimo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem prepražimo kose piščanca. Dodamo...
Piščanec z rižem
Glavne jedi - www.kulinarika.netOpranega in posušenega piščanca postavimo nad ogenj za 1 - 2 minuti (lahko nad prižganim plinom ali pa na časopisnem papirju, če imate vrt) to pa zato, da se vse morebitno perje zasmodi...
Polnjen piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Kruh namočimo v vodi. 2. Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan peteršilj in premešamo. Dodamo kocko ali vegeto in dobro premešamo, da se kocka stopi. 3. Ožamemo...
Korejska piščančja juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPiščancu odstranimo kožo in kosti. Meso razrežemo na tenke rezine, približno dva cm dolge in centimeter široke. Olupimo česen in ga sesekljamo na drobno. Mladi čebuli narežemo na enake...
Piščanec s črnim čajem
Ostale jedi - www.kulinarika.netMaslo, sok limone, pomaranče ter čaj zmešamo skupaj, prepričamo se, da je vse enakomerno porazdeljeno. Piščanca položimo v majhno posodo za pečenje. V nastali žep med kožo in prsmi...
Gosta juha za hitro okrevanje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV lonec položimo kokošje oz. piščančje meso s kostjo, olupljen korenček, čebulo, korenino ali vejice peteršilja in zelene, zalijemo z vodo, dodamo sol in pristavimo na ogenj. Če imamo...
Piščanec z gorčico v alu - foliji
Glavne jedi - www.kulinarika.netCelega piščanca narežemo na kose, ga solimo in popramo. Vsak kos posebej položimo na alu - folijo. Kose piščanca namažemo z gorčico in na vrh dodamo narezano čebulo in peteršilj. Nato...