Fužinska juha s krompirjem - DR magnum
Enolončnice - www.kulinarika.netV posodo na pregreto mast ali olje damo na koščke narezano čebulo, na kose narezano piščančje meso in razrezano slanino na koščke. Dodamo na drobno narezan korenček in kolerabo, gorčico,...
Piščančji paprikaš moje mame
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in dolijemo vino ter pustimo, da vse skupaj malo zavre. Dodamo na kose narezanega piščanca, vegeto, sladko papriko, lovorjev list, peteršilj (cel), poper,...
Piščančji paprikaš
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, drobno sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo moko, paradižnikovo mezgo, mleto rdečo papriko in zalijemo z vodo. Ko dobro prevre, dodamo narezanega piščanca, solimo...
Piščančji paprikaš - s svežo papriko
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca razrežemo na manjše kose, meso začinimo s soljo, poprom in začimbami za perutnino. Enako storimo, če za paprikaš uporabimo le piščančja stegna, ki so v paprikašu odlična. Na...
Pišče v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo čebulo, česen in papriko. Dodamo od kosti ločeno in nasekljano piščančje meso ter ga popražimo. Začinimo z vegeto, poprom, peteršiljem, baziliko ter...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Mojev piščančji indijski curry
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Po želji lahko odstranimo tudi vse kosti ali pa uporabimo samo stegna. 24 ur ali pa vsaj nekaj ur prej ga mariniramo v mešanici kurkume in...
Piščanec v sladko - kisli omaki II
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa narežemo na kockice, posolimo in popečemo. Dodamo še narezano papriko in korenje (narežemo na večje koščke - glej sliko, in na koncu mora še vedno biti trdo, kot bi bilo sveže)....
Odišavljen piščanec na pivovski pločevinki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca po potrebi očistimo in po okusu solimo. Da meso dobro vpije sol, ga spravimo v hladilnik vsaj za nekaj ur ali čez noč. Piščanca po okusu natremo z mečanico začimb, jaz uporabim...
Makaroni ala "Lačni študent"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV lonec natočimo vodo in jo posolimo. Ko zavre, v lonec stresemo testenine in kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Medtem ko se kuhajo testenine, najprej na kocke narežemo že pečeno...