Čemažev namaz
Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Rožmarinovo maslo
Maslo odvijemo, narežemo na manjše kose in pustimo, da se v majhni skledi ogreje na sobno temperaturo. Limono operemo in naribamo rumeni del lupine. Naribano lupino čim bolj drobno...
Pohane melancane s šunko in sirom
Melancane zrežemo na tanke rezine, lahko kar na salamoreznici. Posolimo jih in pustimo nekaj časa stati, da spustijo vodo. Rezino melancane obožimo s sirom in šunko in nanjo položimo...
Solatka Katka
Solato očistimo in narežemo. V skledo damo solato, na manjše koščke narezan paradižnik in tunino brez olja. Olje prihranimo. V kozarčku zmešamo olje, gorčico, mleko, sol in kis ali...
Ocvrti lignji
Lignje očistimo in posolimo. V popolnoma hladno olje položimo lignje in vklopimo štedilnik. Olja naj bo toliko, da bo primerno za cvrtje. Zelo, zelo počasi segrevamo olje in ko bo vroče,...
Topli sendviči s ketchupom
Šunko nasekljamo, gaudo naribamo, potresemo z origanom, nadevamo na toast in pečemo pri 200 stopinjah, da se gauda stopi. Na koncu dodamo ketchup.
Jušna zakuha
V posodo multipraktika stresemo 4 žlice moke, jajce in sol. Mešamo, da nastane krogla. Ustavimo strojček, dodamo še 1 žlico moke in poženemo. Če želimo zakuho hraniti dalj časa, jo...
Medena solata
Sestavine zmešamo in prelijemo s polivko.
Sendvič s krešo
Kruh narežemo na rezine, namažemo ga z maslom, nanj položimo na rezine narezano kuhano jajce, na vrh pa potresemo narezano krešo.
Sojini špageti s paradižnikom
Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo korenje, liste bazilike in malo česna. Zalijemo s pelati in kuhamo toliko časa, da se zelenjava popolnoma razpusti. Pretlačimo jo in kuhamo...