Panirane bučke
Bučko olupimo in narežemo na tanke rezine (kolobarje). Iz jajc, moke in soli z žlico zmešamo zmes, če je preredka, dodamo še moko, če je pregosta, dodamo malo vode. Rezine bučk potopimo...
Okusni zelenjavni polpetki
Bučki naribamo in odlijemo odvečno tekočino. Dodamo ovsene kosmiče, grah, koruzo in naribano korenje. Dodamo še jajci, moko in olje. Vse dobro zmešamo, da nastane kompaktna masa. Oblikujemo...
Bučkine "miške"
Bučko naribamo, jo posolimo in dodamo vegeto po okusu. V drugo posodo damo jajca, dodamo moko (toliko, da nastane malo gostejša zmes), dodamo naribane bučke. Dobro premešamo. Če je...
bučkine palačinke
priprava V kotličku razžvrkljamo mleko in jajci. Moko presejemo s pecilnim praškom, potem pa jo postopoma vmešamo v mlečno zmes. V testo naribamo očiščeno bučko, nazadnje pa dodamo...
Ocvrte bučke
Bučko najprej operemo, osušimo, narežemo na približno 3 mm debele kolobarje in posolimo. Pustimo jih približno 15 minut, da spustijo vodo. Nato kolobarje spaniramo - najprej jih povaljamo...