Piščančji paprikaš moje mame
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in dolijemo vino ter pustimo, da vse skupaj malo zavre. Dodamo na kose narezanega piščanca, vegeto, sladko papriko, lovorjev list, peteršilj (cel), poper,...
Piščančji paprikaš
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo, drobno sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo moko, paradižnikovo mezgo, mleto rdečo papriko in zalijemo z vodo. Ko dobro prevre, dodamo narezanega piščanca, solimo...
Pišče v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo čebulo, česen in papriko. Dodamo od kosti ločeno in nasekljano piščančje meso ter ga popražimo. Začinimo z vegeto, poprom, peteršiljem, baziliko ter...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Mojev piščančji indijski curry
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščanca razkosamo in mu odstranimo kožo. Po želji lahko odstranimo tudi vse kosti ali pa uporabimo samo stegna. 24 ur ali pa vsaj nekaj ur prej ga mariniramo v mešanici kurkume in...
Piščanec v sladko - kisli omaki II
Ostale jedi - www.kulinarika.netPrsa narežemo na kockice, posolimo in popečemo. Dodamo še narezano papriko in korenje (narežemo na večje koščke - glej sliko, in na koncu mora še vedno biti trdo, kot bi bilo sveže)....
Makaroni ala "Lačni študent"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV lonec natočimo vodo in jo posolimo. Ko zavre, v lonec stresemo testenine in kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Medtem ko se kuhajo testenine, najprej na kocke narežemo že pečeno...
Piščančji solatni krožnik
Najprej piščančji file narežemo na majhne kvadratke in jih mariniramo - posujemo z vegeto, začimbami za piščanca, gorčico, primerna je tudi ptujska marinada, ki jo dobite v trgovini....
Dobro zapečen piščanec
Piščanca začinimo z začimbno mešanico, iglice rožmarina mu potisnemo pod kožo. Čebule in papriko narežemo in popečemo na olju do rjave barve, nato dodamo piščanca. Pokrijemo in pečemo...
Slastni škampi iz piva
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkampe očistimo, pustimo pa lupino z nogicami vred. Pivo zlijemo v lonec, dodamo sol in vsaj 4 žlice mešanice začimb ter zavremo. Dodamo očiščene škampe in jih po dveh ali treh minutah...