Brancin v foliji
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIzberemo 4 manjše ribe, jih prerežemo in očistimo. Nato ribe oluskamo in operemo. Notranjost ribe solimo in popramo. Ribe položimo vsako na svoj kos alu folije in jo potresemo s sesekljanim...
Piščančje meso s pehtranom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebuli olupimo in narežemo na kolesca. Peteršilj in pehtran sesekljamo. Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih operemo in osušimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem popečemo meso....
Omleta z zelišči
Predjedi - www.mojirecepti.comVsa zelišča operemo in nasekljamo. Jajca ubijemo, razžvrkljamo, ter dodamo nasekljana zelišča, sol in sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo. V ponvi segrejemo maslo in nanj vlijemo...
Omaka ravigote
Omake in namazi - www.mojirecepti.comJajce trdo skuhamo, olupimo in nastrgamo. Čebulo drobno sesekljamo, kislo kumaro pa nastrgamo. V posodi zmešamo jajce, čebulo, kislo kumaro, peteršilj, narezane kapre. Prilijemo kis,...
Zeliščna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comJajce mehko skuhamo in na drobno narežemo. Vsa zelišča nasekljamo. V posodo damo jajce, peteršilj, pehtran, timijan, baziliko in strt česen. Dobro premešamo ter dolijemo olje in kis....
Pisane mix testenine v solati
Pisane testenine skuhamo v slani vodi (al dente) in jih odcedimo. Ohlajenim dodamo šunko, obe vrsti sira, narezanega na majhne kocke, štorovke, olive, razpolovljene kumarice, kis, olje,...
Torta Milanese
Predjedi - www.kulinarika.net350 g listnatega testa razvaljamo na 1/2 cm debelo in z njim obložimo tortni pekač (premer 27cm), čez rob pekača naj visi 2 cm širok rob, ostalo obrežemo. Prekrijemo s folijo in postavimo...
Omleta
Glavne jedi - www.kulinarika.netV skledi zmešamo z metlico jajca, sol, poper, pehtran, smetano in mleko, da dobimo gladko zmes. Narežemo šampinjone, dimljen sir narežemo na kocke, poli salamo na 0,5 cm rezine in nato...
Nadevana kokoš
Glavne jedi - www.kulinarika.netKokoš zunaj in znotraj natremo s soljo. Krušno sredico namočimo v smetani ali mleku. Na tretjini masla hrustljavo zapečemo panceto, narezano na palčke. Dodamo sesekljano čebulo in pol,...
marinirana piščančja bedrca brez kosti na žaru
predpriprava Česen olupimo in pretlačimo. Piščančja bedrca očistimo. Izluščimo jih od kosti meso pa položimo v globljo skledo. Pokapljamo ga z oljem in limoninim sokom ter potresemo...