- Iskali ste:
-jušna osnova x
por x
jajca x
sir x
-peteršilj x
Narastek iz palačink z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.netSpečemo 12 palačink. V ponvi ali voku na hitro prepražimo zelenjavo, posolimo, popramo in dodamo sojino omako in curry. Zmešamo jajca in smetano. V pekač damo 3 palačinke, potresemo...
Domača loparnica
Glavne jedi - www.kulinarika.netIz sestavin za palačinke napravimo testo, ki naj bo gostejše kot ponavadi. Spečemo palačinke in jih ohladimo. V ponvi prepražimo sesekljano čebulo, ji dodamo česen in panceto. Ko lepo...
Dober kruhek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNaredimo kvasec iz kvasa, žlice moke, žličke sladkorja in 1 dl mleka. Moko presejemo v skledo, ob strani damo sol, na sredino v jamico pa vlijemo vzhajan kvas in premešamo s kuhalnico....
Porovo - mesni zavitek
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz moke, vode, olja in soli zgnetemo prožno vlečeno testo, ga razdelimo na štiri dele, naoljimo in damo pokrito počivati za pol ure. Por očistimo in tanko narežemo. Na malo olja ga...
Kratke valvice s porom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPor očistimo, operemo in narežemo na kose. Skuhamo kratke valvice in jih odcedimo. Narezan por stresemo v kozico na olje, solimo in dušimo 10 minut. V namaščeno ognjevarno posodo damo...
Porove rezine
Por narežemo na rezine in ga na olivnem olju popražimo toliko, da "oveni". Ohladimo. Kupljeno listnato testo (2 pravokotnika) odtalimo in razvaljamo. Položimo ga na velik,...
Zelena solatna bomba
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo koruzo, zrežemo paradižnike, papriko in por (na tanke kolobarje) ter zeleno solato. Na koncu dodamo ohlajeno jajce in sir. Sestavine za preliv zmešamo skupaj in polijemo...
Por nadevan s slanino in sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeli del pora narežemo na 3 dele in jih blanširamo v vreli vodi 3 minute. Ko se ohladijo, potisnemo osrednji del pora ven, da dobimo porov tulec - kanelon. Za nadev prepražimo na kocke...
Bolgarska sirova pita s porom
Ostale jedi - www.kulinarika.netNajprej razvaljamo obe polovici listnatega testa v velikosti pekača (30x43 cm). Por operemo, nasekljamo in na hitro podušimo na olivnem olju, da se zmehča. V pekač položimo eno polovico...
Makedonska pita
Ostale jedi - www.kulinarika.netPor podušimo z eno žličko olja in vodo. Jajca, jogurt in pecilni prašek dobro zmešamo z mešalnikom, da dobimo penasto zmes. Vsak list kore namočimo z dobljeno zmesjo, po njej naribamo...