Postni ričet
Korenček, zeleno, peteršiljevo korenino in čebulo narežemo na koščke in damo kuhat. Medtem očistimo por, papriko in paradižnik, tudi to narežemo na majhne kocke. Po 20 minutah dodamo...
Lignji po dalmatinsko
Krompir in paradižnik olupimo in narežemo na tanke rezine, prav tako na tanke rezine narežemo tudi papriko. Kozico z večjim premerom pokapljamo z olivnim oljem. Čebulo sesekljamo, jo...
Riž s piščancem in zelenjavo
Čebulo prepražimo na vročem olju in ji dodamo na trakce narezano piščančje meso. Meso posolimo, popopramo in dodamo malo vegete. Na hitro ga spečemo, nato pa dušimo. Zalijemo lahko...
Dodatek jedem
Kolarabo, korenje in čebulo olupimo. Ves naštete sestavine zmeljemo. Najbolje je, če jih zmeljemo z mašinco za mletje mesa na najmanjšo mrežico, tako se sestavine najbolje zmeljejo....
Namaz iz sojinih kosmičev
Sojine kosmiče prelijemo z mlekom, tako da so pokriti in jih namakamo nekaj minut. Potem jih 5 minut kuhamo, nekoliko ohladimo in dobro odcedimo skozi kuhinjsko krpo. Stresemo jih v...
Govedina po moje
Meso narežemo na trakove in popečemo na malo olja. Popečene zložimo v toplo posodo in polijemo z 1 - 2 dl belega vina. Na olju nato prepražimo narezano in očiščeno papriko (narezano...
Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
Kokosovi zrezki z ananasom in porom
Prsa narežemo na tanke zrezke, jih začinimo in paniramo v moki, jajcu in drobtinah s kokosovo moko. V ponvi raztopimo polovico masla in zrezke zlato rumeno zapečemo. Na štedilnik pristavimo...
Zelenjavna juha s piščančjimi srčki
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, da oveni, dodamo na drobno narezane srčke in vso na drobno zrezano zelenjavo (korenje, zeleno, por in po želji sezonsko zelenjavo - kolerabico,...
Juha iz leče
Na olju popražimo čebulo in ko postekleni, dodamo lečo, ki smo jo čez noč ali pa vsaj nekaj ur prej namočili v vodo. Pred tem jo dobro odcedimo. Skupaj z lečo dodamo tudi na kolesca...