Posušen ombolo in vratovina
Ombolo povaljamo v grobi soli in ga pustimo stati tri dni. Nato ga popramo, dodamo dišavnice, zavijemo v folijo za mesnine, čez navlečemo elastično mrežico. Po istem postopku delamo...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Račje prsi z ajdovo kašo iz moje bodoče betule
Kožo na račjih prsih razrežemo na kvadratke ali rombe. Ingver drobno naribamo, limonino lupinico sesekljamo, dodamo sol in sladkor ali med, suhe začimbe stremo v možnarju, vse skupaj...
Lasagna Bolognese
Najprej očistimo in naribamo korenček, sesekljamo čebulo, česen in rožmarin. Meso, čebulo, česen, rožmarin, olivno olje, korenje, sol (po okusu) in poper postavimo v hladno, srednje...
Svinjska rolada
Kos svinjskega stegna zarežemo tako, da dobimo velik zrezek. Vse začimbe, čebulo in česen sesekljamo in z njimi natremo meso ter ga čez noč pustimo v kvaši iz vina in olja. Naslednji...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Pappardelle z dušenim porom in pangratto
Pore prerežemo na pol po dolžini in jih zrežemo na 1 cm velike koščke. Medtem segrejemo malo olivnega olja in mu dodamo koščke masla. Nato dodamo sesekljan česen, svež timijan in por....
Srnini medaljoni
Srno narežemo na male, a debelejše medaljone. Čebulo narežemo na kolobarje. Sestavine: čebulo, lovor, rožmarin, poper, brinove jagode, sol in olje dobro zmešamo med meso in tako pustimo...
Vložene kisle bučke
Bučke, čebulo in česen narežemo na kocke oz. kolobarje. Kis, vodo, olje, baziliko, rožmarin in sol damo v lonec, zavremo in kuhamo še 5 minut. Dodamo narezane bučke, čebulo in česen...
Divjačinski ossobuco
Divjačinsko stegno narežemo na 3 cm debele kose. Mariniramo jih v olivnem olju z dodanim česnom, brinovimi jagodami in vejico ali dvema svežega rožmarina nekaj dni. Meso vzamemo iz...