Posušen ombolo in vratovina
Ombolo povaljamo v grobi soli in ga pustimo stati tri dni. Nato ga popramo, dodamo dišavnice, zavijemo v folijo za mesnine, čez navlečemo elastično mrežico. Po istem postopku delamo...
Začinjeni kare
Meso najprej z obeh strani potolčemo. Začinimo jih z vegeto, popopramo, potresemo z mleto rdečo papriko, timijanom, baziliko in rožmarinom. Česen narežemo na lističe in jih damo na...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Račje prsi z ajdovo kašo iz moje bodoče betule
Kožo na račjih prsih razrežemo na kvadratke ali rombe. Ingver drobno naribamo, limonino lupinico sesekljamo, dodamo sol in sladkor ali med, suhe začimbe stremo v možnarju, vse skupaj...
Piščanec v rdečem vinu
V širši posodi segrejemo olje, na katerem počasi prepražimo prsa. Medtem papriki narežemo na kocke, jih dodamo k piščancu, pokrijemo in med počasnim mešanjem pražimo, da se kosi piščanca...
Pisana mesna rolada
Dobro zmešano maso razporedimo v obliki pravokotnika na peki papir. Do dveh tretjin nadevamo z rezinami mehkega sira (lahko za toast) svežo rukolo, trakovi popečene (vložene) rumene...
Lasagna Bolognese
Najprej očistimo in naribamo korenček, sesekljamo čebulo, česen in rožmarin. Meso, čebulo, česen, rožmarin, olivno olje, korenje, sol (po okusu) in poper postavimo v hladno, srednje...
Svinjska rolada
Kos svinjskega stegna zarežemo tako, da dobimo velik zrezek. Vse začimbe, čebulo in česen sesekljamo in z njimi natremo meso ter ga čez noč pustimo v kvaši iz vina in olja. Naslednji...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Dobro zapečen piščanec
Piščanca začinimo z začimbno mešanico, iglice rožmarina mu potisnemo pod kožo. Čebule in papriko narežemo in popečemo na olju do rjave barve, nato dodamo piščanca. Pokrijemo in pečemo...