Špinača in divji riž
Svežo zelenjavo popražimo (zeleno, čebulo in gobice) na maslu do mehkega. Dodamo špinačo, kuhan riž in juho ter premešamo. Vse skupaj prelijemo v ognjevarno posodo in damo v pečico...
Regratova rižota
Na hitro prevremo očiščen in opran regrat. Dobro odcedimo, stisnemo, sesekljamo. Na olju prepražimo šalotko, dodamo riž, še malo pražimo, dodamo regrat. Prelijemo z žlico ali dvema...
Trauttmansdorfski riž
Mleku dodamo sladko smetano, sladkor in vanilijev sladkor, ko zavre, pa še riž. Kuhamo ga 30 - 40 minut. Želatino razpustimo v manjši količini vode ali tekočine od kompota in jo primešamo...
Ribja juha po Lastovsko
V lonec damo dobre 3 l vode, vanjo pa jušno zelenjavo (kar imamo - korenček, peteršilj, polovico čebule, nekaj strokov česna.....), vejico rožmarina in lovorjev list. Postavimo na štedilnik...
Lahka rižota
1. Riž po navodilih na škatli kuhamo pol manj časa. 2. Na žlici olivnega olja prepražimo čebulo in dodamo zelenjavo (začnemo pri trši zelenjavi, da se malce omehča) in ananas. 3. Dodamo...
Višnjevo - riževa torta
Albert kekse zmeljemo, dodamo sladkor in raztopljeno margarino. To zamesimo v testo in damo v tortni model ter malo potlačimo. Mleko zavremo, odstavimo in dodamo vreči riža, katerega...
Domača riževa čokolada
V večjo posodo nalomimo obe vrsti čokolade, dodamo namaz ter 4 žlice olja. Posodo damo nad vodno kopel in med mešanjem raztopimo čokolado. Odstavimo ter vmešamo ekspandiran riž. Z maso...
Zeliščna rižota
V kozico damo olje, ga segrejemo, dodamo na koščke narezan por in približno 3 minute pražimo, da se zmehča. Vsujemo riž in mešamo, da se obda z maščobo, kar traja kakšni 2 minuti. Prilijemo...
Hitra riževa torta
Osnova iz keksov: maslene kekse damo v plastično vrečko in jih zdrobimo z valjarjem. V kozici stopimo maslo, dodamo sladkor, orehe in temeljito premešamo Maso damo v model za torto...
grahov riž s piščančjim filejem in kozicami
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje riža; vodo posolimo. V drugi posodi pristavimo vodo za blanširanje graha; vodo posolimo. Piščančji file oprhamo pod tekočo hladno vodo....