Začinjeni kare
Meso najprej z obeh strani potolčemo. Začinimo jih z vegeto, popopramo, potresemo z mleto rdečo papriko, timijanom, baziliko in rožmarinom. Česen narežemo na lističe in jih damo na...
Piščanec v rdečem vinu
V širši posodi segrejemo olje, na katerem počasi prepražimo prsa. Medtem papriki narežemo na kocke, jih dodamo k piščancu, pokrijemo in med počasnim mešanjem pražimo, da se kosi piščanca...
Pisana mesna rolada
Dobro zmešano maso razporedimo v obliki pravokotnika na peki papir. Do dveh tretjin nadevamo z rezinami mehkega sira (lahko za toast) svežo rukolo, trakovi popečene (vložene) rumene...
Dobro zapečen piščanec
Piščanca začinimo z začimbno mešanico, iglice rožmarina mu potisnemo pod kožo. Čebule in papriko narežemo in popečemo na olju do rjave barve, nato dodamo piščanca. Pokrijemo in pečemo...
Golaž iz domačih suhih klobas
Prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezano klobaso, malo pražimo ter dodamo vso zelenjavo, drobno narezano ali zmleto v strojčku. Še naprej pražimo, dodajamo vodo, potem pelate in...
Rezine iz piščančjega mesa v šunkinem zavitku
Meso na hitro operemo in posušimo s kuhinjsko krpo. 4 žlice olja segrejemo v ponvi in rezine opečemo iz obeh strani tako, da porjavijo in postanejo hrustljave. Potem jih vzamemo ven,...
telečji ragu s papriko, paradižnikom in olivami
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika: Meso oprhamo pod tekočo vodo, potem pa ga dobro obrišemo in narežemo na približno 4 centimetre velike kocke....
muškatna hobotnica z mleto rdečo papriko
predpriprava Hobotnice očistimo. Čebuli olupimo in drobno sesekljamo. priprava V večji posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo drobno sesekljano čebulo. Čebulo potresemo z mleto...
zelenjavno zeliščni ragu v pečici
predpriprava Paprike podolžno razpolovimo, razsemenimo in narežemo na manjše koščke. Jajčevec operemo, obrišemo, očistimo in narežemo na kocke. Bučko operemo, obrišemo, očistimo in...
prosene polpete s skuto, papriko in olivami
predriprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Proseno kašo stresemo v cedilo, oprhamo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. V loncu segrejemo olje, na katerem kašo med mešanjem...