Narastek s šunko
Testo položimo v namaščeno jena posodo. Posebej si pripravimo na maslu popraženo čebulo, jo ohladimo in dodamo na trakove narezan sir, na male koščke narezano šunko, jajca, smetano...
Piščanec po florentinsko
Pripravimo marinado. Zmešamo sok ene limone, 2 žlici olja in začimbe (razen soli). Marinado polijemo po filejih in jih v njej pustimo 2 uri; vmes večkrat obrnemo. Po 2 urah damo fileje...
telečja pečenka s čemaževimi rezanci
predpriprava Vršička rožmarina osmukamo. Olje pristavimo in segrejemo. V skodelici zmešamo sol, sveže mlet črni poper, mleto kumino in polovico osmukanega rožmarina. Meso oprhamo pod...
zdrobov cmok s srnjakovim nadevom v brusnični omaki
priprava Kuhano testo. V posodi pristavimo mleko, 2 decilitra vode, maslo in sol. Ko zavre, med nenehnim mešanjem z metlico postopoma vmešamo zdrob. Med mešanjem kuhamo nekaj minut,...
lignji z nadevom iz lovk, čebule in drobtin
predpriprava Lignje očistimo (gl. opozorila), oprhamo pod tekočo hladno vodo in posušimo na papirnatih kuhinjskih brisačah. Lovke drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo....
nadevani lignji s pinjolami
priprava Kruh namočimo v vinu. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje dobro očistimo; lovke ločimo, 2 lignja pa drobno narežemo. Česen olupimo in drobno...
piščanec s česnovim nadevom v solni skorji s pečeno mlado peso
priprava Hrenova omaka. Jajce pristavimo v hladni vodi, zavremo, odstavimo in pustimo stati 8 minut. Kruh nadrobimo v skodelico. En del ga prelijemo z olivnim oljem in počakamo, da...
prosene polpete s skuto, papriko in olivami
predriprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Proseno kašo stresemo v cedilo, oprhamo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. V loncu segrejemo olje, na katerem kašo med mešanjem...
Mini muffini s kozjim sirom, čebulo in rožmarinom
Nadev oziroma sestavine, ki jih vmešamo v testo za muffine, predhodno pripravimo. Stopimo maslo in v njem omehčamo drobno nasekljano rdečo čebulo. Približno 5 minut jo segrevamo na...
Rostbif z gorčično skorjico na mediteranski zelenjavi
Goveji hrbet pariramo (odrežemo vse žilice in maščobo), solimo in popramo ter na hitro popečemo na vseh straneh v vročem olju.Zelenjavo očistimo in operemo. Bučki narežemo na tanke...