Ocvrti polpeti
Na olju prepražimo drobno sesekljano čebulo. Jajca zmešamo in jih polijemo čez kosmiče ter pustimo, da se kosmiči malo napnejo. Dodamo še vse ostale sestavine in prepraženo čebulo in...
Zapečeni ribji zrezki
Ribe očistimo kosti in jih zmečkamo z vilico, dodamo 3 kuhane in pretlačene krompirje, 2 jajci, sol, poper, malo moke. Naredimo zrezke in jih povaljamo v drobtinah, nato pa popečemo,...
Ocvrte dežnikarice
Dežnikarice očistimo, klobuke razpolovimo, večje razdelimo na četrtine. Polovico klobuka potresemo s parmezanom (ali drugim trdim sirom) in nanjo pritisnemo drugo polovico klobuka,...
Ocvrta polenta
Polento skuhamo na zelo gosto in pustimo, da se shladi. Lahko jo pa kupimo že narejeno. Narežemo jo na rezine. Na rezino damo rezino šunke in sira, lahko tudi kak namaz ali pa kar je...
Borovničev mix
Jajca in sladkor dobro stepemo z mešalnikom, nato z žlico vmešamo moko, da nastane gladka zmes. Testo vlijemo v pekač, ki smo ga prej opremili s peki papirjem. Testo razporedimo po...
Govedina iz juhe
Govedino zmeljemo ali sesekljamo v sekljalniku, ji dodamo rjavo prepraženo čebulo in v mleku namočen in ožet kruh. Po potrebi lahko dobljeno maso začinimo po svojem okusu. Iz mase oblikujemo...
Gobe
Še zaprte klobuke (mladih) marel očistimo, nato jih napolnimo s salamo ali pršutom in sirom. Vse skupaj spaniramo in ocvremo v ogretem olju.
ocvrta krvavica z jogurtovo omako
priprava Krvavice narežemo na debelejša kolesca. Jajci razžvrkljamo v globokem krožniku. Olje za cvrenje pristavimo in segrejemo. Kolesca krvavic povaljamo po vrsti v moki, razžvrkljanih...
ocvrt piščančji file z drobtinami, mandlji in parmezanom
priprava Piščančji file očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele zrezke. Pokrijemo jih s prozorno folijo in blago potolčemo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim poprom....
ocvrti piščanec po dunajsko
priprava Piščanca temeljito očistimo, razkosamo (vsaj) na 8 kosov in zbrišemo s suho kuhinjsko krpo; gl. nasveti. Olje za cvrenje segrejemo. Jajca razžvrkljamo v globokem krožniku....