Kostanji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSuhim figam (ne smejo biti preveč suhe) odrežemo trdi peceljček in jih pri vrhu vzdolžno nekoliko zarežemo, da dobimo odprtino, v katero potisnemo po 2 polovički orehovih jedrc. Stisnemo...
Čokoladni cmoki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comČokolado nadrobimo na koščke in jo damo v segreto sladko smetano. Kuhamo toliko časa, da se čokolada stopi. Prelijemo jo v drugo posodo in jo za 2 uri postavimo na hladno, da se ponovno...
Schillerjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMandljev biskvit: Maslo vzamemo iz hladilnika, čokolado zmehčamo v pečici ali nad paro, vmešamo med maslo, dodamo rumenjake in polovico sladkorja in penasto vmešamo. Primešamo mandlje...
Lokomotiva
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor v prahu, vanilijev sladkor in rumenjake stepemo. Dodamo olje, 1 dl mleka in moko s pecilnim praškom. 1 žlico čokolade v prahu (lahko tudi več - odvisno, kako temen biskvit želimo)...
božična višnjeva torta
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Tortni model s premerom 26 centimetrov namažemo z maslom in potresemo z moko. V posodi, na katero se prilega naš kotliček, zavremo za 4 prste vode za vodno kopel. Čokolado...
Urškino pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine postopno zmešamo, nazadnje primešamo moko in naribana jabolka. Pečemo 30 minut na 180 do 200 stopinj. Ohlajeno pecivo namažemo s kislo smetano in prelijemo z jedilno čokolado...
Breskvice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin ugnetemo voljno testo, ki se ne lepi na roke (ponavadi je potrebno dodati še malo moke, vendar je odvisno od tega, kakšna je moka). Iz testa naredimo svaljke, ki jih narežemo...
Rulada mocca
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake stepamo s sladkorjem, dokler masa ne naraste, nato primešamo orehe, kakav in drobtine ter kavo in vanilijev sladkor. Na koncu z metlico vmešamo še sneg in maso pečemo na pekaču...