Nadev za piščanca
Žemljice narežemo na majhne kocke in jih prelijemo s sladko smetano in mlekom. Če imamo smetano, pobrano iz domačega mleka (kar je še boljše), povečamo količino mleka. Jajci stepemo...
Polenta z zelenjavo
V vrelo, slano vodo zakuhamo polento in mešamo, da se zgosti. Takoj jo zlijemo v namazan ali s peki papirjem obložen pekač, razgrnemo, čez pa razprostremo dušeno zelenjavo. Na olju...
Koromač s siri in pršutom
Drobno narezan koromač in pršut kuhamo 5 minut v slani vodi, odcedimo. Vodo prihranimo za kuhanje minešter... Koromač, pršut in narezane koščke sirov zmešamo, damo v posodo za narastke...
Musaka z žitnimi kosmiči
Maso žitni medaljoni (mešanica žitnih kosmičev z zelenjavo - natura) kupimo v trgovini in upoštevamo navodila, ki so napisana na izdelku. Med tem časom olupimo krompir in ga narežemo...
Čemaževi njoki
Čemaževe liste operemo in na drobno narežemo. Jaz dam stebla stran, ker imajo precej bolj močen, oster okus, nekateri pa jih dajo zraven. Po želji torej. Krompir skuhamo in zmečkamo...
Mesne ladjice
Bučke tanko olupimo, po dolžini razpolovimo ter izdolbemo vsebino, da nastanejo ladjice. Pazite, da ostanejo ladjice na obeh koncih zaprte, da nadev ne bo med pečenjem pobegnil ven...
Testenine iz pečice
Testenine skuhamo v vrelem kropu. Medtem na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Bučke in paradižnik narežemo na kocke. V ponev najprej dodamo bučke in ko so te že mehke, dodamo...
Kremna juha iz breščik (divjih špargljev)
Šparglje nalomimo na manjše kose, spodnje trde dele skuhamo v vodi z dodanimi jušnimi kockami, ki jih nato zavržemo. Kruh ali žemlje narežemo na male kocke in jih popražimo na maslu...
Kruhovi cmoki - pečeni
Kruh narežemo na manjše kocke, dodamo na drobno narezan česen, peteršilj, vegeto in poper. Premešamo. Margarino stopimo na ognju in zlijemo po kruhu. Dodamo še kislo smetano in jajca....
Cvetačni narastek
Žemlje narežemo na rezine ali kocke in jih prelijemo z vročim mlekom. Cvetačo narežemo na manjše kose in jo skuhamo v slanem kropu, odcedimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Iz beljakov...