Polnjeni šampinjoni
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo peclje. Peclje na drobno sesekljamo. Zložimo jih na pekač, namazan s kislo smetano. V ponvi segrejemo maslo in dodamo drobtine. Dodamo še sesekljane...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...
Grahovi polpetki s sezamom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine, razen sezama, zmešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je preredka, dodamo še drobtinic, če je pregosta, pa še kakšno žlico mleka. Maso ohladimo v hladilniku, nato pa iz...
Jajca s špinačo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPor ali šalotke sesekljamo in jih s pimentom in lovorjevim listom kakšnih deset minut kuhamo v mleku, ki smo ga solili in poprali. Mleko precedimo in mu dodamo sladko smetano. (Če bomo...
Gratinirana čebulna omleta
Mleto meso, drobtine in jajca dobro zmešamo, solimo, popramo, dodamo timijan in oblikujemo majhne kroglice v velikosti oreha. V vročem olju jih popečemo, poberemo iz ponve in damo na...
jajčevci z nadevom iz lisičk po dunajsko
priprava Jajčevce umijte očistimo in podolžno razpolovimo; po prerezani strani jih posolimo. Pečico segrejemo na 180 °C. Manjši pekač pokapljamo s 4 žlicami olja in potresemo z...
špinačni štruklji s parmezanom in vlečenim testom
predpriprava Vlečeno testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero nalijemo olje in deciliter vode, dodamo jajce in ščepec soli, premešamo, potem pa ugnetemo gladko...
Veličastni makaroni s sirom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPredhodno pečico ogrejemo na 175 stopinj C. Namastimo pekač, posebej skuhamo makarone v slani vodi, ki smo ji dodali olivno olje (6-7 min), nato jih odcedimo in stresemo nazaj v posodo....
Zapečen por s krompirjem
Ostale jedi - www.kuhajmo.comOpran in odcejen por narežemo pribljižno na tri milimetre široke rezance ter ga prevremo v slani vodi. Posebej skuhamo na listke narezan krompir. Oboje odcedimo in stresemo v namazano,...
Ribje palčke z omako
marmelina.siOkusne palčke, ki jih ni potrebno cvreti v olju. Za 4 osebe. Omaka: V skledi zmešajte jajce, vodo, sol, poper in kečap. Na globokem krožniku zmešajte drobtine in parmezan. Ribje fileje...