Skutine "posolonke"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo mehkejše testo in oblikujemo hlebček, ki naj pokrit počiva, da dvojno naraste. Hlebček nato razvaljamo na cm debelo okroglo ali pravokotno ploščo(odvisno od pekača)...
Velikonočna pletenica
Pripravimo kvas z malo moke, delom mleka in malo sladkorja. Vzhajan kvas dodamo moki, v moko še raztopljeno maslo in ostale sestavine. Dobro umesimo, ko je testo gladko, ga pokrijemo...
Potica s trojnim nadevom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSolno kvasna emulzija: v mrzlo vodo (16 stopinj) nadrobimo kvas, dodamo sol ter razmešamo. Posodo postavimo v hladilnik ali na temperaturo do največ 16 stopinj za vsaj 5 ur, najbolje...
Gorenjski krapi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko stresemo v skledo, naredimo v sredini jamico in vanjo nadrobimo kvas. Kvasu dodamo sladkor in mlačno mleko. Pustimo, da vzhaja, dodamo sol in vse skupaj zmešamo. Kašo prevremo...
Kuhani skutni štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin zamesimo kvašeno testo in pustimo vzhajati približno pol ure (jaz naredim kvasec posebej). Za nadev penasto umešamo rumenjak in sladkor, dodamo zmehčano margarino...
Kraški štruklji
TESTO: Moko presejte, dodajte kvas, jajca, sladkor, sol, maslo, ki naj ne bo hladno, nastgano limonino lupinico, vanilin sladkor in mlačno mleko. Vse zmešajte, da dobite gladko testo,...
Pletenica s tremi nadevi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko pomešamo s kvasom. Maslo raztopimo v mlačnem mleku, vmešamo sladkor in sol ter zlijemo k moki. Vse sestavine zgnetemo v testo, ki naj vzhaja 25 minut. Za skutni nadev penasto zmešamo...