Pomladni zvitki z beluši in špinačo
Odtajamo listnato testo. Beluše predhodno kuhamo do mehkega približno pol ure, nato jih narežemo na dolžino 8 cm. Pripravimo špinačo tako, da jo malo podušimo, dodamo česen, sol in...
Polnjeni mošnjički
Listnato testo odmrznemo in oba pravokotnika razvaljamo pribl. 2 mm na debelo. Čebulo nakockamo in na malo maščobe prepražimo. Malo ohladimo, dodamo mesu in začinimo po okusu. Razvaljano...
Bakala torta
Naredimo kvasec: v skodelico mlačne vode (približno 10 cl) razdrobimo kvas, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, toliko, da začnejo delovati kvasovke (cca. 10 minut)....
Svinjska ribica po primorsko
Svinjsko ribico povaljamo v popru, kar precej, in jo dobro popražimo na olivnem olju z vseh strani. Ugasnemo in jo malce ohladimo. Razvaljamo testo in nanj položimo rezine mortadele...
Mesno-zelenjavni zavitek
Čebulo prepražimo do rumenega na maščobi, dodamo mleto meso in ko je lepo popečeno, še ostalo (naribano korenje, na koščke narezano zeleno in ostalo na koščke narezano zelenjavo). Začinimo...
zavitek z zelenimi beluši in mandljevimi lističi
priprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje belušev. Beluše očistimo, narežemo na približno 2,5 centimetra dolge koščke, potopimo v krop in blanširamo 3 minute. Čebulo olupimo...