Rezultati: 1 - 4 od 4.
Idrijski žlikrofi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZa pripravo idrijskih žlikrofov so potrebni naslednji postopki: 1. Priprava testa: iz moke, jajca in vode ali mleka se zamesi testo, ki je mehkejše kot testo za rezance. Testo se gnete...
Žlikrofi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netCel krompir skuhamo do mehkega, ga olupimo in pretlačimo, dodamo na drobno narezan drobnjak (3 žlice), žličko majarona, sol po okusu in poper. Kar malo več, kot ga damo ponavadi. Vse...
Krompirjev zavitek
Moko z dodatki zgnetemo v voljno testo. Gnetemo toliko časa, da postane svileno gladko. Na pomokanem pladnju ga rahlo naoljimo in pokritega pustimo vsaj pol ure počivat. Med tem pripravimo...
Drobnjakovi štruklji
Krompir temeljito opereš in olupiš. Narežeš ga na majhne koščke in ga prestaviš v kozico z osoljeno hladno vodo. Kuha naj se 30 minut. Deset minut lahko pridobiš, če krompir vržeš v...