Brodet z lignji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa olju porumenimo na lističe narezano čebulo, dodamo narezan česen, sesekljan peteršilj, potresemo z moko in ko moka rahlo porumeni, zalijemo z žlico vode ter kozarcem belega vina....
Morski pes v paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV ponvi segrejemo olje, prepražimo čebulo, dodamo steblo zelene. Nato dodamo česen in peteršilj, da zadiši. Dodamo olupljen paradižnik in pustimo kuhati 5 do 8 minut. Dodamo vino, lovorove...
Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....
Škampov zavitek Banjol
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa blagem ognju rahlo popražimo v olivnem olju drobno sesekljan česen, dodamo drobno narezane olive, paradižnik, začimbe, list lovorja, sol in poper. Pražimo cca. 10 minut, potem dodamo...
Paradižnikova omaka z bučkami
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo in česen drobno sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Dodamo na drobne koščke zrezano bučko, solimo in dušimo dobrih 5 minut. Dodamo olupljen in sesekljan paradižnik, solimo,...
Hitra omaka za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netTuno z oljem vred stresemo v posodo, dodamo strt česen in segrejemo toliko, da česen zadiši. Dodamo paradižnik, sol in malo vsake začimbe. Ko vse skupaj zavre, je omaka pripravljena.
Pečeni jajčevci
Predjedi - www.mojirecepti.comJajčevce dobro operemo in narežemo na debelejše rezine. Nato izdolbemo meso, jih solimo in pustimo nekaj časa stati. Nato jih osušimo. Meso jajčevcev sesekljamo in prepražimo na olivnem...
Pizza rolice
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodo damo moko, ter ji dodamo maslo in sol. Vse skupaj dobro pregnetemo in prilijemo mleko. Testo gnetemo toliko časa, da dobimo gladko kepo. Razdelimo jo na dve polovici in ju...
Brancin s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jih narežemo na tanke lističe. Brancina prerežemo, očistimo in operemo. Odstranimo mu kožo, fileje pa narežemo na tanke rezine. Gobe razporedimo po nepregornem...
Gratinirani zrezki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSvinjsko meso operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele rezine. Toast kruh damo v mešalnik in ga drobno zmeljemo. Peteršilj in majaron drobno sesekljamo. V posodici zmešamo zmlet...