Pikantni peresniki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Feferon prerežemo, odstranimo semena in ga sesekljamo. Paradižnik operemo in narežemo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen...
Piščančja bedra v rdečem vinu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančja bedra oplaknemo pod vodo in obrišemo do suhega. Natremo jih s soljo in poprom. Korenje operemo in narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo in grobo sesekljamo. Slanino narežemo...
Piščančje kocke v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje prsi narežemo na kocke in jih solimo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo meso. V loncu zavremo belo vino in vodo. Kuhamo nekaj minut. Nato dodamo jogurt in...
Piščančje prsi s šampinjoni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comVečji piščančji file brez kože in kosti zrežemo na rezine. Šampinjone operemo in narežemo. Na vročem olju popražimo meso, dodamo gobe, olupljena in sesekljana stroka česna, sol in žličko...
Piščančje prsi s sojino omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.com4 piščančje fileje potolčemo, da postanejo ploščati zrezki. Zmešamo sojino omako, med, vodo in strt česen. S to mešanico premažemo piščančje zrezke z vseh strani. Zrezke posujemo s...
Piščančje meso z rižem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Pripravimo marinado iz soka 1 limone, mletega cimeta, soli, popra, jogurta in vanjo damo koščke mesa. V hladilniku mariniramo najmanj 3 ure....
Polžki s smetanovo omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPolžke skuhamo v slani vodi. Nato jih dobro odcedimo. Še vročim dodamo na majhne koščke narezano gorgonzolo in dobro premešamo. V lončku segrejemo maslo in dodamo podmet iz sladke smetane,...
Postrvi z mandlji
Glavne jedi - www.mojirecepti.com4 postrvi očistimo ter zunaj in znotraj natremo s soljo in timijanom. Postrvi namočimo v mleko in nato povaljamo po moki. Na olju ocvremo postrvi iz obeh strani, nato pa jih vzamemo...
Puranji zrezki s skuto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPeteršilj in drobnjak operemo in sesekljamo. V posodici zmešamo skuto, peteršilj, drobnjak, žličko masla, sol in poper. Puranje zrezke operemo, osušimo in v vsakega zarežemo žepek....
Puranja nabodala
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPuranje meso narežemo na kocke. V posodi zmešamo vino, sesekljan peteršilj, strt česen, olivno olje, sol in poper. S to marinado prelijemo meso in ga mariniramo 15 minut. Šampinjone...