Piščančja bedra v omaki z gobami in pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na tanke rezine, peteršilj drobno nasekljamo, piščančje krače posušimo ter jih začinimo s soljo in poprom. Če želimo,...
Ribje rulade v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribjo osnovo. V lonec damo ribje ostanke (glave, kosti, hrbtenice), 1 narezan korenček, narezan beli del pora, čebulo, narezano na četrtine, 2 stroka česna, nekaj zrn črnega...
Svinjske zarebrnice z rdečim vinom in gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe imamo suhe jurčke, jih pol ure namakamo v mlačni vodi. Če uporabimo sveže, jih operemo in narežemo na rezine. Svinjske zarebrnice solimo, popramo in jih popečemo na vročem olju....
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Aromatična telečja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju skupaj stremo črni poper, koriandrovo seme in sol. Ingver naribamo, česen stremo s plosko stranjo noža in ga drobno sesekljamo, limono operemo in naribamo rumeni del lupine....
Juha iz sira
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netČebulo pražimo na maslu, da se spusti, dodamo moko in malo popečemo. Zalijemo z mlekom in pustimo, da zavre. Dodamo še juho, korenje, sol in muškatni orešek. Ko juha zavre, vmešamo...
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Ajdova kaša z gobovo omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comAjdovo kašo operemo. Vodo zavremo in v njej raztopimo jušno kocko. Dodamo ajdovo kašo in jo kuhamo približno 30 minut. Med tem časom pripravimo omako iz jurčkov. Čebulo in česen sesekljamo....
Mrežna pečenka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comMeso solimo in popramo. Nanj položimo rezine korenja, rezine limone in nekaj vejic peteršilja. Ovijemo v svinjsko mrežico. Pekač namastimo in vanj položimo meso. Pečemo približno 1...
Pečena gos z jabolki
Praznicne - www.mojirecepti.comOčiščeni goski odrežemo konice peruti in del vratu. Dobro jo operemo in osušimo. Majaron in peteršilj na drobno sesekljamo. Dodamo sol, nato pa s tem natremo notranjo stran gosi. Na...