Pečena polenovka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comLimono olupimo in narežemo na rezine. Česen olupimo in narežemo. 4 fileje polenovko operemo in osušimo. Pekač namastimo in vanj položimo polenovko. Po ribi razporedimo limono in česen....
Afriški krožnik
Ostale jedi - www.kulinarika.netRibja masala: Sol, poper in limonin sok zmešamo in v tem mariniramo ribje fileje vsaj dve uri, lahko pa tudi čez noč. Opečemo jih na vročem olju in damo v plitek pekač. Na razgretem...
Tandoori piščanec
Ostale jedi - www.kulinarika.netPiščančjim nogam odstranimo kožo, jih razrežemo v sklepu, vsak del piščančje noge nekajkrat zarežemo do kosti. Piščančje meso v skledi solimo in pokapamo z limoninim sokom. Dobro premešamo,...
Kuhano vino_črno
Napitki - www.kulinarika.netV veliko posodo stresemo sladkor, katerega karameliziramo. Nato vlijemo vino ter vodo (vrstni red ni pomemben; vlijemo vse naenkrat). Nato dodajamo (vrstni red in čas ni pomemben) limono...
pekoča juha z lepotkami in koromačem
priprava Koromač očistimo, razpolovimo in izrežemo trdo sredico; koromač drobno narežemo, zelene lističe prihranimo. Česen olupimo, 3 stroke drobno sesekljamo. Čili zdrobimo. Kruh narežemo...
marinirana piščančja nabodalca z bučkami
predpriprava Piščančje fileje narežemo na približno 2,5 centimetra velike koščke, ki jih stresemo v skledo. Marinada. Mlade čebulice očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in grobo...
pekoč brancinov karpačo s češnjevci
priprava Brancina filiramo; gl. opombe. Brancinov file s kožo navzdol položimo na delovno površino. Z dolgim, ostrim nožem po vsej dolžini narežemo čim tanjše rezine. Čilije zdrobimo....
pekoča nabodalca z morsko žabo
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. priprava Krompir očistimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in skuhamo na zob. Ribji file temeljito...
zvitek s prekajenim lososom, pokrovačo in avokadom
predpriprava Pokrovače očistimo, blago posolimo in 5 minut kuhamo nad soparo. Ko meso postane belo, jih odcedimo in ohladimo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in...
pekoči škampi v pečici
priprava Škampe podolžno razpolovimo in in očistimo. Pečico segrejemo na 220 °C in v njej segrejemo pekač. Škampe po prerezani strani potresemo z origanom in zdrobljenim čilijem...