Gobova rižota
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in prilijemo zelenjavno juho in belo vino. Nato vmešamo še sesekljan žafran. Dušimo toliko časa,...
Tortilja s piščancem in mozarello
Glavne jedi - www.kulinarika.netOperemo in narežemo piščanca na manjše kose. Dodamo začimbe (žafran in sol). Segrejemo olivno olje in dodamo piščanca, ki se peče približno 10 minut. Nekaj minut pred koncem dodamo...
Grahovi polpetki s sezamom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine, razen sezama, zmešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je preredka, dodamo še drobtinic, če je pregosta, pa še kakšno žlico mleka. Maso ohladimo v hladilniku, nato pa iz...
Lazanja z morskimi sadeži
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPo potrebi skuhamo lističe lazanje. Škampe, školjke in jastogov rep očistimo in jih narežemo na majhne koščke (1,5x1,5cm). Rezinico masla raztopimo, dodamo česen in ko ta zadiši, dodamo...
Odišavljeno korenje po indijsko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKorenje olupimo in operemo. Nastrgamo ga na strgalniku in narežemo mandlje. Korenje damo v mleko, dodamo sladkor in kuhamo do mehkega. Dodamo žafran, cimet in mandlje. Postrežemo hladno...
Omaka za k jedem z žara
Omake in namazi - www.kulinarika.netObe vrsti čebule čimbolj drobno nasekljamo, česen stisnemo ali zelo drobno nasekljamo, dodamo kislo smetano, majonezo, ketchup in začimbe po okusu ter premešamo. Če želimo bolj pikantno...
Zrezki v gobovi omaki za gurmane
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke (skromno) začinimo s soljo, poprom, ingverjem, žafranom, česnom v prahu in muškatnim oreščkom. Ker bo maščobe dovolj kasneje, se tukaj izognemo olju. Pustimo počivati, dokler...
Piščančji popiet z jurčki
Predjedi - web-kulinarika.siPiščančje fileje razploščimo in obrežemo v pravokotnike. Obrezline, na čebuli in česnu prepražene jurčke zmiksamo z jajcem, sladko smetano, marajonom, poprom in soljo, zmiksani masi...
Trlja v omaki
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siNa olju pražite peteršilj s česnom, dodajte paradižnikovo omako, pustite da nekaj časa vre, nato dodajte žafran in dobro misel. V pripravljeno omako denite že posoljeno trljo, jo po...
Morska žaba v krompirjevem ovoju na grahovem pireju in žafranovi omaki
Ostale jedi - web-kulinarika.siMorsko žabo narežemo na enakomerne kose, začinimo ter zavijemo v krompir in ocvremo na vročem olju. Skuhamo grah, ga odcedimo, stisnemo z stiskalnico ter pretlačimo skozi gosto cedilo,...