Tunin namaz 2
Predjedi - www.kulinarika.netVse našteto zmešamo in zmeljemo v multipraktiku. Solimo ne, saj zato uporabimo slane filete, za bolj tekoč namaz dodamo malo majoneze. Končen okus doda ketchup, ki ga dodamo med mešanjem.
Enostavni špageti po bolonjsko
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, da postekleni in dodamo meso. Meso pražimo približno pol ure, vmes dodajamo malce vode. Solimo, popramo ter dodamo en lovorjev list. Po mesu potresemo žlico...
Pizza "povšterčki"
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV moko naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas in potresemo z žličko sladkorja ter dolijemo malo tople vode in pustimo, da to naraste. Nato dodamo še sol, olje in preostalo vodo ter zgnetemo...
Jajca za lačne
Glavne jedi - www.kulinarika.netKar nam ostaja v hladilniku, lahko mirno uporabimo npr. slanina, salama, šunka, tunka, krača, prekajeno meso... Salamo narežemo na majhne koščke in jih položimo v skledo. Vanjo ubijemo...
Špageti s tuno
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa rahlo prepražimo čebulo in česen. Dodamo tuno, sol, vegeto in ketchup. Mešamo dve minuti na rahlem ognju. Medtem damo kuhati špagete. V omako dodamo še moko ter polijemo z vodo,...
Pšenični kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV skodelico vlijemo 2 dl alpskega mleka ter mu dodamo zvrhano žlico moke, žličko sladkorja ter kvas. Vse dobro premešamo. V drugo večjo posodo vsujemo 400 g moke ter takoj dodamo začimbe,...
Domača, a zelo preprosta pica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: v posodo vsujemo moko in po robu malo solimo. Pripravimo kvas - v mlačno vodo zdrobimo kvas in dodamo malo sladkorja in eno žličko moke ter počakamo, da naraste. Iz teh sestavin...
Enostavna musaka
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, narežemo na tanke rezine (lahko ga naribamo) in skuhamo v slani vodi do mehkega. Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato - rumene barve,...
Hitro vegansko kosilo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTestenine: testenine damo v rahlo soljen krop in kuhamo 8-10 minut. Medtem lahko s paličnim mešalnikom do gladkega spasiramo pelate in začinimo po okusu, lahko pa tudi malce goljufamo...
Topli kruhki s tuno
Ostale jedi - www.kulinarika.netToast porazdelimo po pekačih, jih na debelo namažemo s ketchupom in nato na ketchup damo še tuno (kakšno žlico lahko tudi več). Oba pekača položimo v ogreto pečico in pečemo tako dolgo,...