Hamburger
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodici zmešamo mleto meso, ki smo ga začinili s soljo in poprom. Oblikujemo pleskavico, jo premažemo z oljem in spečemo na žaru ali v ponvi. Lepinjo prerežemo in popečemo. Nanjo...
Kumare s kozicami
Solate - www.mojirecepti.comKozice skuhamo v vodi, nato jih odcedimo. Kumare olupimo, odstranimo pečke in narežemo na tanke rezine. V mešalniku zmiksamo 75 g kozic, majonezo, ketchup, skuto, sol, poper, tabasco,...
Jajca s kozicami
www.mojirecepti.comRepke kozic damo v vodo in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih ohladimo, olupimo in narežemo. Jajca trdo skuhamo, prerežemo po dolžini in iz njih izdolbemo rumenjake. V posodi zmešamo rumenjake,...
Omaka za k jedem z žara
Omake in namazi - www.kulinarika.netObe vrsti čebule čimbolj drobno nasekljamo, česen stisnemo ali zelo drobno nasekljamo, dodamo kislo smetano, majonezo, ketchup in začimbe po okusu ter premešamo. Če želimo bolj pikantno...
Brezmejno dobro
Predjedi - www.kulinarika.netVse sestavine pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo razdelimo na 4 dele ter vsakega posebej razvaljamo. Premažemo s ketchupom in majonezo, ki ju predhodno zmešamo skupaj, pridenemo...
Coctail solata s škampi
Priprava: Šampinjone očistimo in narežemo na lističe in jih dušimo na 30g masla približno 10 do 15 min. Solimo, popramo in zalijemo z limoninim sokom. Dodamo oprane škampe in vse skupaj...
Kruhki 'pipi mini'
Predjedi - www.kulinarika.netNaribamo sir in ga zmešamo z majonezo in kislo smetano (toliko, da se sprime, ne preveč!). Štruco narežemo na rezine in jih položimo po pekaču (ni nujno, da je namaščen). Rezine kruha...
Rahlo pikantni kruhki
Predjedi - www.kulinarika.netRezine kruha namažemo s ketchupom in majonezo (lahko tudi zmešamo pred mazanjem ali pa kar na kruhu), nanje naložimo tanke rezine česna in pokrijemo s sirom.
Grapefruit's cocktail
Napitki - www.kulinarika.netGrapefruit prerežemo na pol, ga z veliko žlico izdolbemo, da nam ostanejo olupki za košarico. Kose sadeža narežemo na kocke in jih postavimo za nekaj časa v hladilnik. Naredimo preliv:...
Ribji biftek
Predjedi - www.kulinarika.netVse sestavine damo v mešalnik in zmeljemo. Biftek damo malo v hladilnik, da se nekoliko strdi, nato ga serviramo.