Čemažev namaz
Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Rožmarinovo maslo
Maslo odvijemo, narežemo na manjše kose in pustimo, da se v majhni skledi ogreje na sobno temperaturo. Limono operemo in naribamo rumeni del lupine. Naribano lupino čim bolj drobno...
Pohane melancane s šunko in sirom
Melancane zrežemo na tanke rezine, lahko kar na salamoreznici. Posolimo jih in pustimo nekaj časa stati, da spustijo vodo. Rezino melancane obožimo s sirom in šunko in nanjo položimo...
Korenčkova fit solata
Korenček ostrgamo, očistimo in ga na drobno naribamo. V drugi posodi zmešamo in pretlačimo nasekljan česen in sol, dolijemo jogurt in popramo. Z vilico stepamo in počasi dolivamo olje....
Solatka Katka
Solato očistimo in narežemo. V skledo damo solato, na manjše koščke narezan paradižnik in tunino brez olja. Olje prihranimo. V kozarčku zmešamo olje, gorčico, mleko, sol in kis ali...
Solata za Darjo
Zelje in por narežemo na ozke trakove, korenje naribamo. Dodamo majonezo in žlico kisle smetane ali feta sira, dobro premešamo, da ni sprijeto. Po okusu dodamo še sol, olje in kis....
Palačinka nekoliko drugače
Zmešamo testo za palačinke iz moke, mleka, jajc in soli. Palačinke spečemo na malo olja. Nadevamo jih s šunko, sirom in kislo smetano.
Ocvrti lignji
Lignje očistimo in posolimo. V popolnoma hladno olje položimo lignje in vklopimo štedilnik. Olja naj bo toliko, da bo primerno za cvrtje. Zelo, zelo počasi segrevamo olje in ko bo vroče,...
Jušna zakuha
V posodo multipraktika stresemo 4 žlice moke, jajce in sol. Mešamo, da nastane krogla. Ustavimo strojček, dodamo še 1 žlico moke in poženemo. Če želimo zakuho hraniti dalj časa, jo...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...