- Iskali ste:
-paprika x
-rum x
smetana x
-limone x
sladkor x
Kavica za pocrkljat
Napitki - www.kulinarika.netKavo skuhamo v aparatu za kavo (expresso) in med tem ko se kuha, pripravimo mešanico iz sladkorja in začimb. Kuhano kavo takoj zlijemo na mešanico. Premešamo, da se sladkor stopi, potem...
Mandljeva pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Penasto zmešamo sladkor in maslo, dodamo jajca (cela)in moko, da dobimo enakomerno zmešano testo. V okrogel model za pite položimo testo (tudi ob strani). Nadev: Sladkor in sirup...
Dagnje po Arlonsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke odpremo nad soparo in jih kuhamo približno 8 minut. V malo vode in 2 dcl belega vina vkuhamo polovičko jušne kocke in narežemo na 1 cm koščke stebelno zeleno. Kuhamo do mehkega....
Rigo jancsi
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, nato dodamo vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav ter trd sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač in spečemo. Hladno...
Dvobarvni biskvit s češnjami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČešnje odcedimo, če so sveže, jih razkoščimo. Stepemo polovico skute z 1 žlico kisle smetane, dodamo 5 žlic sladkorja, med mešanjem dodamo dve jajci. Po žlicah dodamo še 5 žlic moke,...
Čebelji pik po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej pripravimo oblogo ; maslo stopimo, dodamo sladkor, med in smetano ter med mešanjem počasi kuhamo, da se sladkor stopi. Nato vmešamo še mandlje in maso malo ohladimo. Sestavine...
Hladna čokoladna torta z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vodo, da masa naraste in se zgosti. Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem pa še sneg...
Presenečenje za Meli
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake in beljake. Sladkor, maslo in rumenjake stepamo, dodamo moko in kakav, sneg beljakov in mleko. Testo vlijemo v namaščen in z moko potresen pekač in pečemo 10 do 15...
Madžarska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOstro moko zmešamo s tremi žlicami hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo, nato vanj zamešamo kakav, moko in sladkor. Kuhamo, da se zgosti. Ko je kuhano, malce ohladimo, nato pa v maso...
Torta za obhajilo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej spečemo biskvit iz šestih jajc. Beljake ločimo od rumenjakov, stepemo sneg, dodamo sladkor, rumenjake in nazadnje še moko. Maso vlijemo v pekač in spečemo. Ko je biskvit hladen...