Mehiška koruzna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in jo popražimo, dodamo nariban korenček in 400 g koruze, jušno kocko ter vodo. Vse skupaj kuhamo pol ure. Nato vsebino pretlačimo oziroma zmeljemo s paličnim mešalnikom....
Makarončki z zelenjavno omakico
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netJajčevec in bučke narežemo na trakove ali kocke. Posolimo in pustimo nekaj časa, da se izloči voda. Papriko narežemo na kocke. Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo ožeto zelenjavo...
Višnja v objemu vanilije
Sestavine za testo zmešamo v posodi. Mešamo z električnim mešalnikom, da zmes dobi čim več mehurčkov. Tako bo testo rahlo. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah. Skuhamo vanilijev puding...
Raj na zemlji
Glavne jedi - www.kulinarika.netKruh namočimo v mleko. Peteršilj s česnom na drobno sesekljamo in ga dodamo mesu, dodamo tudi na rahlo ožete žemlje, jajce, sol in poper, dobro premešamo (5 - 10 minut). Meso naj počiva...
Koruzna juha s fritati
Na vročem olju ali maslu prepražimo žlico ostre moke, dodamo koruzno moko ali polento, zalijemo z jušno zelenjavno osnovo ter dodamo koruzo. Vse to spasiramo s paličnim mešalnikom ter...
Gobov namaz s pišcancem
Predjedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa skuhamo v jušni zelenjavi. Medtem na sesekljani čebuli prepražimo narezane šampinjone, solimo. Ko se prsa in gobe ohladijo, jih (vsako posebej) zmeljemo ali drobno narežemo....
Piščanec bamboo s kus kusom in ananasom
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo kus kus po navodilih proizvajalca in ga odcedimo. Piščančje meso začinimo s soljo in poprom ter zrežemo na majhne kocke. V nekoliko višji ponvi na 2 žlicah olivnega olja...
Chia puding čez noč, za zajtrk
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine dobro premešamo ter čez noč postavimo v hladilnik, da chia semena nabreknejo. Če vam je premalo sladko, dodajte za noževo konico stevije v prahu
Mineštrone
Čebulo olupimo, razrežemo in jo v večjem loncu popražimo na olivnem olju do zlato-rumene barve. Dodamo narezana prekajena rebra ali kakšno drugo suho meso za okus, pokrijemo in na zmerni...
Pizzaiola po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke solimo in malo popramo. V kozico damo olje, na mrzlega stresemo peteršilj in česen, čez damo zrezke in prižgemo štedilnik. Pečemo 10 minut. Obrnemo, po vsakem zrezku razmažemo...