Sladoled - kavni
Beljake stepemo v sneg ter jim dodamo sladkor in še stepamo. Ko zmes postane čvrsta, ji dodamo še rumenjake in še malo stepamo. Na koncu dodamo še par žlic kave - kuhane in mrzle ter...
Berlinske rezine z orehi
Sestavine za spodnje testo pripravimo kot testo za pito. Razvaljamo ga po srednje velikem pekaču. Nato ga namažemo z nadevom in na nadev dodamo biskvitno testo. Pecivo damo v ogreto...
Cimetove kroglice
Iz beljakov stepemo zelo trd sneg. Postopoma dodajamo sladkor in vanilijev sladkor. Polovico snega prihranimo za okras, v preostalega pa vmešamo cimet in mlete lešnike. Iz zmesi oblikujemo...
Prtinkuš piškoti
Margarino in sladkor v prahu zmešamo, nato dodamo beljaka, na koncu pa moko. Maso damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo piškote. Pečemo pri 175 - 180 stopinjah...
Zdrobov narastek
Mleko zavremo, malce solimo, dodamo maslo in med mešanjem zakuhamo zdrob. Ohlajeni masi vmešamo rumenjake, limonino lupinico in sneg, ki smo mu že stepenemu vmešali sladkor. S tem napolnimo...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Štangice (Paličice)
Iz orehov, sladkorja, drobtin in rumenjekov ugnetemo čvrsto testo in ga na tanko razvaljamo. Nato iz beljakov napravimo trd sneg in mu postopoma dodajamo sladkor. Mešamo, dokler se...
Linške zvezdice
Zmešamo navedene sestavine, testo zavijemo v folijo, v hladilniku naj počiva pol ure. Na pomokani površini razvaljamo testo in z modelčkom izrežemo zvezdice. Polovici izrežemo še notranjost...
Kokosovi storžki
Masa: vse sestavine pregnetemo v testo in ga za vsaj dve uri postavimo v hladilnik. Potem oblikujemo kroglice, jih dobro povaljamo v sladkorju v prahu in jih potisnemo v modelčke za...
Babičini medenjaki
Rumenjake in 65 g sladkorja penasto umešamo. Primešamo med, margarino, cimet in limonino lupinico. Dodamo moko in sodo. Beljake stepamo v sneg, postopoma dodamo 65 g sladkorja. Rahlo...