Fini keksi
Vse navedene sestavine za testo dobro premešamo in pustimo počivati vsaj pol ure. Sestavine za nadev zmešamo z vilicami. Testo bolj na tanko razvaljamo, na poljubne oblike izrezane...
Fina pita iz orehov in jabolk
Naredimo testo tako, da najprej zmešamo suhe snovi, nato pa dodamo še mokre, nadevamo v pekač in na pol spečemo. 1 kg jabolk olupimo in narežemo na tanke rezine ter popražimo (kot za...
lešnikovi poljubčki s suhimi marelicami
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Pečico segrejemo na 150; ventilatorsko pa na 130 °C. Ingver olupimo in čimbolj drobno sesekljamo. Marelice drobno sesekljamo. V skledi zmešamo sesekljana ingver in marelice,...
mandljevi piškoti s pomarančo
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava V skledi zmešamo 250 gramov sladkorja in mlete mandlje. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ki mu primešamo pomarančni sok in drobno nastrgano pomarančno lupino. Sneg...
cimetove zvezdice
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Neolupljene mandlje drobno zmeljemo. Delovno površino za valjanje testa na tenko potresemo s sladkorjem v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem. priprava Mlete mandlje,...
limonini polmeseci
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Penasto testo. Limonino lupino drobno nastrgamo. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki mu proti koncu stepanja postopoma dodamo presejan sladkor v prahu. Čvrstemu snegu primešamo...
gubanica
predpriprava Testo. Moko razdelimo na dva enaka dela. V prvega vmešamo rumenjake, po malo limoninega soka in ruma ter toliko vode, da dobimo mehkejše testo. V drugi del moke nadrobimo...
hitra orehova potica
priprava Rozine očistimo, operemo in temeljito odcedimo. Pokapljamo jih z rumom. Kvašeno testo. V mleko nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, pokrijemo in pustimo vzhajati 10 do...
hruškova potica
priprava Hruškovo potico pripravimo kakor jabolčno potico z rozinami, le da jabolka nadomestimo s hruškami. različice gl. potica (številne različice)
jabolčna potica z rozinami
predpriprava Kvasec. V manjšo skledo nadrobimo kvas. Dodamo po žličko sladkorja in moke, prilijemo deciliter mlačnega mleka, pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 15 minut. Rozine...