- Iskali ste:
-paprika x
-smetana x
beljak x
-jajca x
Sables (gumbi)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo naj ima sobno temperaturo, pretlačimo ga z vilico, da se razpustijo morebitne grudice. Dodamo beljake in sladkor, vse skupaj dobro premešamo ter skupaj z moko zgnetemo v testo....
Bernski kupčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMandlje zmeljemo, beljake stepemo in vse sestavine zmešamo. Z žličko (pomočeno v hladno vodo) delamo kupčke in jih polagamo na peki papir. Pečemo na 150 stopinj cca. 20 minut.
Brizgani šarmerji
Beljak stepamo, dodajamo sladkor v prahu, nato maslo ali margarino in na koncu še moko. Dobimo homogeno maso, ki jo nabrizgamo na pekač. Najbolje s testomatom z nastavkom z zvezdico....
Beljakov marmorni kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v trd sneg. Nato v sneg postopoma dodajamo sladkor in vanilijev sladkor. Narahlo primešamo še moko, ki smo ji predhodno primešali pecilni...
Sorbet po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmeljemo lubenico in jagode. Sladkor in vodo kuhamo 5 minut in ohladimo. Zmešamo sladkorni sirup in sadje in zmes prelijemo v plastično posodo s pokrovom, ki jo za tri ure postavimo...
Janeževo pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake penasto umešamo s polovico sladkorja in vanilijevim sladkorjem. Primešamo pretlačen ohlajen krompir, limonino lupino in mleko. Beljake stepemo z drugo polovico sladkorja in...
Pisane kocke
Zamesimo gladko testo in ga razdelimo na 2 dela. V hladilniku naj počiva 1/2 ure. Eno polovico razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču, drugo polovico razvaljamo in prelijemo...
Kokosove bele kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej stepemo beljak, dodamo 1,5 dcl vode. Nato postopoma dodajamo sladkor in stepamo z električnim mešalnikom, da masa močno naraste. Ostalo vodo in želatino zavremo in jo ves čas...
Ribezova pita z belo kapo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor, rumenjake in vodo penasto umešamo. Primešamo moko s presejanim pecilnim praškom in mleko. Testo pečemo pri 180 stopinjah. Ko je skoraj pečeno, ga vzamemo iz pečice, nanj nadevamo...
Črni biskvit
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo penasto umešamo kot za biskvit in damo peči v pomaščen in pomokan pekač. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah. Med tem v multipraktiku ali z mešalnikom zmešamo sestavine...