- Iskali ste:
-paprika x
-smetana x
beljak x
Mandljevi poljubčki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comBeljake in polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Nato v sneg narahlo vmešamo preostali sladkor, vanilijev sladkor, malo limoninega soka, limonino lupinico, mlete mandlje in sesekljane...
Parmezanove kroglice
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comBeljake damo v posodico, dodamo sol in jih stepamo toliko časa, da dobimo trd sneg. Dodamo še parmezan in poper, ter narahlo premešamo. Z žlico oblikujemo kroglice in jih polagamo na...
Pogačice iz koruze
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comV mešalnik damo moko, pecilni prašek, beljak, mleko in polovico koruze. Vse skupaj gladko zmiksamo. Dobljeno testo solimo in popramo, ter dodamo ostalo koruzo. Vse dobro premešamo....
Zdrobov praženec
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV vrelo slano mleko zakuhamo pšenični zdrob. Ko dobro prevre, ga ohladimo. Rumenjake in polovico sladkorja umešamo. Dodamo ohlajen zdrob, premešamo in dodamo še trd sneg beljakov, v...
Figove rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa biskvit penasto zmešamo jajca in sladkor, nato dodamo margarino, vanilijev sladkor, mleko, na koncu pa še moko in pecilni prašek. Maso nalijemo v pomaščen in pomokan ozek pekač(36...
Španski vetrci - pence
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake stepemo v trd sneg in vanj narahlo primešamo sladkor. Nato damo zmes v dresirno vrečko, če te nimamo, si lahko pomagamo s čisto vrečko za shranjevanje živil, tako da ji odgriznemo...
Jagodna pena
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. V mešalnik damo jagode in jih dobro zmeljemo ter dodamo sladkor. 2. Potem dodamo še beljaka in mešamo na najmanjši hitrosti. 3. Kmalu se bo začela delati pena. Pene bo vedno več....
Beli panji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo ali margarino sobne temperature zmešamo s sladkorjem v prahu, dodamo kokosovo moko, rum ter sneg iz beljakov. Oblikujemo v kroglo, pokrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik....
Punč torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in sladkor v prahu penasto stepemo. Posebej stepemo beljake, tik preden se strdijo, dodamo kristalni sladkor. Sneg stresemo na rumenjakovo kremo, nanj presejemo 240 g moke...
Božično - novoletno pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov stepemo trd sneg (preden začnemo stepati, dodamo ščepec soli; začnemo z najnižjo hitrostjo mešalca in končamo z najhitrejšo). Med stepanjem dodamo mlet sladkor in potem...