Špinačna riževa torta
Špinačne liste poparimo, ožamemo in nasekljamo. Jušno osnovo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici). V ponvi raztopimo 75 g masla in dodamo sesekljano čebulo in česen, malo pokuhamo,...
borovničeva rižota
priprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Borovnice preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo....
bučna rižota II
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Bučno meso grobo naribamo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano šalotko....
čemaževa rižota
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Čemaževe liste očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
dušen zeliščni riž II
30-45minut - www.gurman.eupriprava gl. file zlatovčice z zeliščnim rižem in žafranovo peno različice 200 gramov neglaziranega riža skuhamo v zelenjavni osnovi. Medtem 150 gramov šampinjonovih klobukov očistimo...
gobova rižota z rdečim vinom
30-45minut - www.gurman.eupriprava zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo. Očiščene gobe narežemo na lističe. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V posodi stopimo pol masla, na katerem posteklenimo sesekljano...
črna rižota z lignji
priprava Očiščene lignje narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo...
Risotto Milanese – rižota po milansko
1. Žafran ali žafraniko namočimo v vreli juhi ali vodi. 2. Čebulo drobno nasekljamo. 3. V široki posodi z debelim dnom segrejemo olje. Dodamo čebulo in pražimo ob stalnem mešanju, da...