- Iskali ste:
-paprika x
limone x
špageti x
-čili x
Špageti s školjkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVongole (lahko katerekoli druge školjke) namakamo v čisti vodi, da izločijo pesek). Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo, dodamo nasekljan česen in pražimo čisto na...
Špageti s šampinjoni in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŠampinjone očistimo, bučke olupimo, jih po dolžini narežemo na četrtine in nato na rezine. V kozici na vroči maščobi (olje ali maslo) zarumenimo čebulo, dodamo šampinjone in bučke....
Moje testenine
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo dva stroka česna, da porumenita, nato jih odstavimo. Dodamo narezan svež paradižnik, olupljene bučke (narezane na kocke) ter pokrijemo posodo, da se duši....
Limonina omaka
V vrelo in soljeno vodo damo kuhati špagete. Medtem damo v posodo rumenjaka, sir, smetano, limonin sok in lupinico in dobro premešamo. Kuhanim in odcejenim špagetom dodamo košček masla...
Špageti z gamberi in rukolo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netParadižnike olupimo, narežemo na majhne koščke in odcedimo. V posodi segrejemo olje in na njem pražimo sesekljan česen in peperončin. Ko česen zadiši, dodamo paradižnike, na srednjem...
Špageti z gamberi in cuketami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju popražimo sesekljan česen, da zadiši, dodamo na kolobarje narezane cukete (plodove), peperončino, krhelj limone, posolimo in zlato rumeno popečemo. Dodamo odtaljene gambere...
Bio testenine z osličem Almare
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČesen prepražimo na olju, ki ga zlijemo iz konzerve Almare. Dodamo osliča, sol, origano in posujemo limonino lupinico. Vse skupaj dušimo cca. 5 minut. Osliča dobro pretlačimo. Dodamo...
špageti z rukolo in limono
predpriprava Pristavimo večji lonec z vodo za kuhanje testenin. Limonino lupino drobno nastrgamo, nato pa limono ožamemo. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo. Janež zmeljemo...
Špageti z rukolo in limono
Špagete skuhamo v slanem kropu.Limono operemo, na drobno nastrgamo za žličko limonine lupine in iztisnemo sok. Limonin sok, 8 žlic oljčnega olja, strt česen in janež zmešamo v preliv...
Špageti s škampi na buzaro
Za to jed priporočam nakup škampov manjšega kalibra, ki so cenejši, a nič manj okusni od večjih. Poleg lahko kupiš še enega večjega po osebi, za dekoracijo, če je gost res pomemben...