Kaneloni - polnjeni in pečeni
Odvisno od nadeva, v pekač z višjim robom vlijemo ali začinjeno paradižnikovo omako ali bešamel (recimo za dva prsta visoko). Naredimo poljuben nadev. Nadev 1: prepražimo čebulo, česen...
Meso na Verin način
Meso natremo z Vegeto in pustimo, da malo stoji. Medtem zmešamo nariban sir in kislo smetano. V pekač, ki smo ga predhodno namazali z oljem ali mastjo, položimo meso in pečemo v pečici,...
Musaka z mesom
Meso prepražimo na čebuli, riž na pol skuhamo in ohrovt skuhamo do mehkega. Vse sestavine zmešamo skupaj in dodamo rumenjake, vegeto, kislo smetano in poper. Na koncu primešamo stepene...
piščančja solata z rižem
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Riž temeljito operemo in odcedimo. Stresemo ga v ustrezno posodo, prilijemo zelenjavko, pristavimo in počasi kuhamo pribl. 35 minut. Kuhano piščančje meso zrežemo na ozke...
gratinirani makaroni z mletim mesom
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. V ponvi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo mleto meso, ki ga...
Goveje roladice
Zrezka dobro potolčemo in začinimo s soljo in poprom. V posodici zmešamo gorčico, rumenjak, drobtine in jušno žlico vode ter premažemo zrezka po eni strani. Na vsak zrezek nato položimo...
Goveji file s smetanovo omako
Omaka V kozico damo smetano, skuto in jušno osnovo ter gladko razmešamo. Zavremo in takoj odstavimo. V omako zamešamo nariban parmezan, začinimo s soljo in poprom ter dodamo drobno...
Goveji zvitki s sirom in beluši
Najprej potolčemo in posolimo zrezke. Nato vsakega po eni strani premažemo z žličko kisle smetane, obložimo z rezinami sira in nasekljanimi beluši. Zvijemo jih v zvitek in spnemo z...
Tortilja z mletim mesom
Nadev V večji kozici najprej segrejemo olje na katerem prepražimo čebulo in česen. Nato dodamo mleto meso in ga dobro zapečemo, posolimo, popopramo in dodamo ščep čilija. Mesu dodamo...
Krompirjeva musaka
Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo. Ko postekleni ji dodamo mleto meso in med mešanjem pražimo približno 10 minut. Nato dodamo pelate, sol in poper, ter zalijemo z decilitrom...