Dagnje po Arlonsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke odpremo nad soparo in jih kuhamo približno 8 minut. V malo vode in 2 dcl belega vina vkuhamo polovičko jušne kocke in narežemo na 1 cm koščke stebelno zeleno. Kuhamo do mehkega....
Juha iz bučk in pora
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa majhni količini olivnega olja prepražimo narezan por, zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko. Bučke narežemo na manjše kose (ni jih treba lupiti) in dodamo k juhi. Ko je kuhano, dodamo...
Morska žaba v špinačni omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netMeso z repa morske žabe narežemo na koščke. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. V možnarju stremo semenke koromača in listke rožmarina. V segreto ponev vlijemo malo olivnega olja...
Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Poširan ribji file v koprovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje posušimo z vpojnim papirjem, jih solimo in popramo z obeh strani. Ponev namažemo s koščkom masla in jo segrejemo. Fileje damo v ponev, prilijemo vino, vodo in pokrijemo. Pokrito...
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Piščančja prsa v smetanovi omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in prepražimo na olju, da zarumeni. Piščančje prsi narežemo na majhne koščke ali filete in jih popečemo, da se pobelijo, nato jih zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko,...
Pehtranova juha s piščancem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netMeso narežemo na male koščke, ga malo popopramo in ga na hitro popražimo. Grah damo z vodo in jušno kocko kuhati. Dodamo mu meso in žlico pehtrana (posušenega). Juho kuhamo na malem...
Ajdova kaša z gobovo omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comAjdovo kašo operemo. Vodo zavremo in v njej raztopimo jušno kocko. Dodamo ajdovo kašo in jo kuhamo približno 30 minut. Med tem časom pripravimo omako iz jurčkov. Čebulo in česen sesekljamo....
Polpeti v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comMleto meso damo v posodo, dodamo rezino v mleku namočenega kruha. Solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj, strt česen ter jajce. Maso dobro pregnetemo in oblikujemo polpete. Poplete...