Puranji zrezek - Migla
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo, popopramo, nasolimo in jih v olju popečemo. Ko zrezki dobijo zlato rumeno barvo in so skoraj pečeni, dodamo na male koščke narezan pršut. Mešamo, da se pršut...
Puranji zvitek z mocarelo in špinačo
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo, da so približno iste debeline in velikosti. Solimo, popramo in premažemo z gorčico. Špinačo blanširamo, vendar samo toliko, kolikor jo potrebujemo za pokriti...
Polnjeni krompirčki za mojo Anjo
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, zrežemo po dolžini na polovico in skuhamo v ne preveč slani vodi do 3/4 (cca. 10 - 12 minut). Krompir previdno izdolbemo, kar ostane, damo v skledo, v katero naribamo...
Kavica za pocrkljat
Napitki - www.kulinarika.netKavo skuhamo v aparatu za kavo (expresso) in med tem ko se kuha, pripravimo mešanico iz sladkorja in začimb. Kuhano kavo takoj zlijemo na mešanico. Premešamo, da se sladkor stopi, potem...
Regrat a la Suzy
Ostale jedi - www.kulinarika.netV ponvi na segretem olju popečemo strt česen, a le toliko, da zadiši in takoj dodamo dobro oprane in za prst na široko narezane regratove liste. Solimo in ko listi ovenejo, dodamo sladko...
Mandljeva pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Penasto zmešamo sladkor in maslo, dodamo jajca (cela)in moko, da dobimo enakomerno zmešano testo. V okrogel model za pite položimo testo (tudi ob strani). Nadev: Sladkor in sirup...
Ledeni srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto mešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Postopoma med mešanjem dodajamo izmenjaje olje, vodo in rum. Ko je masa dovolj penasta, umešamo s kuhalnico presejano moko, pecilni...
Kremna porova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPor narežemo na kolobarčke, krompir pa na majhne koščke. Vse skupaj damo v posodo in zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler ni kuhano. Solimo, popopramo in dodamo žlico kisle smetane. Vse...
Piščanec s pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso operemo, zbrišemo in narežemo na koščke lešnikove velikosti. Olupimo in narežemo čebulo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in malo pražimo. Zarumeneti ne sme. Posujemo jo...
Rigo jancsi
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, nato dodamo vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav ter trd sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač in spečemo. Hladno...