- Iskali ste:
-paprika x
smetana x
solata x
-kumarice x
Solatna polivka
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse sestavine zmešamo in prelijemo po solati. Vzamemo lahko sveže zelje, paradižnik, sveže kumarice, grašek, koruzo....tudi Feta sir ali tuno.
Riževe skodelice
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRiž skuhamo v dveh skodelicah slanega kropa. Medtem narežemo zelenjavo, sir in šunko na manjše koščke. Skodelice (recimo tiste za mueslije) obložimo s folijo in nato še z rezinami pršuta,...
Nekako poseben piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netV teflonski ponvi zapečemo soljene zrezke. Dodamo smetano primešano z gorčico, nariban sir in oplaknjeno zelenjavo. Dušimo približno 5 minut.
Ajdov palačinjak
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSestavine zmešamo z metlico ali z mešalnikom in nato pustimo mešanico počivat vsaj za 15 minut. Palačinke spečemo v plitvi teflonski ponvi (z obsegom pribl. 23 cm). »Teflonko«...
Španska sadna solata
Celi jabolki položimo v primeren lonec, dodamo 2 žlici vode in pokriti na blagem ognju pečemo 15 - 20 minut, da se povsem zmehčata. Nekoliko ju ohladimo ter pretlačimo skozi gosto sito....
Tex-Mex Burgerji
Glavne jedi - www.kulinarika.netMešanico govedine, feferonov in sira oblikujemo v hamburgerje. Pečemo jih na žaru do želene stopnje. Prerežemo bombice ali žemljice po dolgem in vanje položimo pleskavico, solato, malo...
Pajki in gosenice
Krompir zrežemo na večje kocke in ga damo kuhat v slano vodo. Grah damo kuhat v drugo posodo z manjšo količino nesoljene vode. Pripravimo hrenovke. Za gosenice prerežemo hrenovko na...
Kosilo v 30 minutah
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa štedilnik postavimo 2 l vode in pustimo, da zavre. Medtem od prsi odstranimo kožo in kost, naredimo 4 lepe zrezke, jih z dlanjo potolčemo, posolimo. V ponvi umešamo jajce, na kocke...
Rusli v waldorfski solati
Gomoljno zeleno olupimo, operemo in narežemo na tenke rezine; jo solimo in pokapamo z limoninim sokom. Jabolka narežemo na enakomerne, za grižlaj velike koščke ter zmešamo z zeleno....
pašteta s skuto in prekajeno postrvjo
priprava Paradižnikov žele. Rdečo želatino namočimo in raztopimo po navodilih z embalaže. Paradižnik iz pločevinke pretlačimo ali zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo 1,25 decilitra...