Moji ražnjiči
Meso narežemo na manjše kocke, posujemo z začimbo za svinjino in pustimo čez noč v hladilniku, da se razsoli. Slanino narežemo na tanke rezine, papriko na kvadratke. Na paličice za...
Pisana mesna rolada
Dobro zmešano maso razporedimo v obliki pravokotnika na peki papir. Do dveh tretjin nadevamo z rezinami mehkega sira (lahko za toast) svežo rukolo, trakovi popečene (vložene) rumene...
Piščančji golaž s smetano
Meso narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Segrejemo nekaj žlic olja, dodamo čebulo in med mešanjem svetlo rjavo zapečemo. Zmanjšamo temperaturo, vmešamo mleto papriko in...
Segedin golaž po Mojčino
Na masti prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano meso. Ko se meso malo zapeče in zmehča, ga potresemo s papriko, dodamo paradižnikovo mezgo ter mleto kumino. Vse skupaj...
Makaronovo meso po moje
Čebulo narežemo in na olju prepražimo do zlato-rumene barve. Dodamo meso, malo posolimo in dobro premešamo. Pustimo, da meso spusti lasten sok, nato dodamo narezan por, še malo podušimo,...
gratinirani jajčevci z mesnim nadevom
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce očistimo in podolžno razpolovimo. Izdolbemo toliko mesa, da ostane za približno pol centimetra lupine z mesom. Gl. opombe. Polovice...
Omaka za špagete
Narežeš 2-3 velike čebule, 3 stroke česna, dodaš žličko in pol soli in vse skupaj malo prepražiš. Dodaš meso in spet vse skupaj prepražiš. Dodaš: 1 žličko origana, 1 žličko sladke paprike,...
Sojino meso v omaki z zeleno papriko
Sojino meso skuhamo v vseh začimbah, ki jih imate. V loncu vode kuhamo 20 minut. Na olju prepražimo čebulo in dodamo narezano papriko ter kuhano sojino meso. Dodamo malo paradižnikove...
Golaž iz več vrst mesa
Na olju dobro prepražimo čebulo. Dodamo meso in mešamo, da zakrkne. Solimo, dodamo še lovor in pokrito dušimo. Ko je meso skoraj mehko, posujemo moko, dodamo še začimbe, paradižnikovo...
Paprikaš
Čebulo prepražimo na olju, dodamo meso, ki ga osolimo na hitro opečemo z vseh strani, potresemo z rezanci zelene, rdeče in rumene sveže paprike in zdušimo do mehkega. Ko je meso mehko...